REVOLUCIONARI NESKLONI NASILJU

Vodenjaci obožavaju slobodu pa stoga ove stvari teško podnose

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 10.02.2019 07:54
  • Objavljeno 10.02.2019 u 07:54
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Živi i pusti druge da žive' svojevrstan je moto ovog znaka. Vodenjaci su otvoreni prema svemu pod uvjetom da nitko nije povrijeđen. Prilično su opušteni i društveni, no postoje ljudi, svjetonazori i pojave koje mrze i preziru. Evo što im je najmanje drago!

Ograničenja i spone

Malo je vjerojatno da će se pomiriti s ograničenjima koja im nameću zakoni i norme. Zahtijevaju punu slobodu izbora, djelovanja ili istraživanja. Da bi mogli funkcionirati, njihova nepresušna struja ideja mora teći bez prepreka i brana. Vole letjeti kroz život poput vjetra, a svaki pokušaj obuzdavanja dovest će ih do bijesa i nezadovoljstva.

Intimnost i emocionalnost

Privlače ih apstraktne ideje, geometrijski oblici, formule i algoritmi, dok se toplokrvnim tijelima bave samo koliko moraju. Čak i ako pružaju potporu svojim voljenima, to čine na praktičan način, bez emocionalnog angažmana. Prvi su koji će prijeći na seks s robotima koji su na pogled i dodir istovjetni ljudima, ali nisu ljudi, nego predmeti.

Sukobi i nasilje

Rođeni u ovom znaku trude se pridonijeti funkcioniranju društva kojem pripadaju. Čvrsti su zagovornici vrijednosti poput društvene pravde i jednakosti. Svađe i razmirice smatraju promašenima, a fizičke sukobe primitivnima. Izvrsni su posrednici u izmirivanju nesuglasica među ljudima. Kao rođeni mirotvorci, rješavaju sporne situacije dijalogom, odbacujući nasilje.

Neupitni autoriteti

Dok je izgledno da ćete susresti Vodenjaka kolekcionara leptira ili maraka, gotovo je nemoguće da ćete nabasati na nekog koji prihvaća uobičajene autoritete. Zahvaljujući svom liberalnom i naprednom duhu, preispituju organe vlasti, intelektualce, konvencionalnu znanost i cijeli društveni poredak. Oni su revolucionari usmjereni na rušenje krutih definicija i sustava.

  • +19
  • +16

Poznati Vodenjaci

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!