HOROSKOP I KARIJERA

Ovi poslovi najbolje odgovaraju razigranom umu Vodenjaka

22.02.2018 u 12:59

Bionic
Reading

Tipičan Vodenjak uspijeva u poslovima koji uključuju suradnju, rad s klijentima, pomaganje, savjetovanje ili stvaralaštvo. Profesija po njegovom ukusu nudi raznovrsnost, dopušta slobodu i zahtijeva razigran um. Kloni se poslova koji podrazumijevaju rutinu, ponavljanje, monotoniju i izolaciju.

Posrednik u rješavanju sporova

Od svih znakova u Zodijaku, Vodenjak je najprikladniji za objektivno rješavanje sporova. Njegova prirodna dobronamjernost daje mu motivaciju da uđe u srž problema, predloži pravedan kompromis i uvjeri tvrtke i pojedince da ispune obećanja.

Meteorolog

Vodenjak voli koristiti um za pomaganje drugima. Predviđanje vremena dobar je primjer za to. Spretno koristi sve vrste sofisticiranih tehnologija, satelitskih slika, baza podataka i povijesnih činjenica da bi obavio taj posao. Posebno ga fasciniraju najhladnija mjesta na Zemlji.

Socijalni radnik

Njegova potreba za spašavanjem ljudi u nevolji dobiva na polju socijale priliku za službeno priznanje. Ova je karijera idealna za Vodenjaka budući da preko nje može davati ljubav  bez potrebe za intimnim povezivanjem. Brine se za druge i doista želi pomoći, ali i zadržati određenu distancu. Rijetko dopušta da ga stvari preduboko dirnu.

Politički aktivist

Vodenjak vježba političku aktivnost sudjelovanjem u štrajkovima i demonstracijama. Najdraža mu je taktika stvoriti kaos u ulozi aktivista i onda se kao političar zalagati za smirivanje strasti. Ako se sam ne probije u politiku, posvećuje život cirkuliranju peticija, pisanju političarima i lobiranju pred vladom.

Raketni znanstvenik

Vodenjak je opremljen umnim kapacitetom za uspjeh u ovome izazovnom području. Privlači ga korištenje računala i tehnologije te crtanje putanja na grafičkom papiru. Nažalost, maštajući o formulama i kodovima zapostavlja intimnost. Ako se bračno veže, njegov bi partner morao biti veoma strpljiv i ne obazirati se na preveliku intelektualnu angažiranost.

Konceptualni umjetnik

Za Vodenjaka je ovo vrlo izazovno područje. Konceptualna umjetnost omogućuje stjecanje slave stvaranjem apstrakcija koje često nemaju nikakvog značenja osim za stvaratelja samog. Kod ovoga tipa umjetnosti važno je mnogo govoriti, upotrebljavati velike riječi i ponekad djelovati intelektualno oholo - idealno za Vodenjaka.

Ostala prikladna zanimanja

Reporter, književnik, dizajner, programer, razvojni inženjer, webmaster, genetičar, neuroznanstvenik, psiholog, psihijatar, ekolog, životni trener, motivacijski govornik,  astrolog, aromaterapeut.

  • +19
Poznati Vodenjaci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia