RAČUNICA JE JASNA

Više cigareta znači manje seksa

27.02.2013 u 09:04

Bionic
Reading

Vaša navika nije samo nezdrava, ona je i socijalno neprihvatljiva, a može loše utjecati na vaš ljubavni i seksualni život, kažu stručnjaci

Život pušača je vrlo kompliciran, naročito nakon zabrane pušenja na javnim mjestima koje su uvedene u širom svijeta. Nekima se zbog toga veći dio dana svodi na traženje mjesta na kojem mogu povući dim, a da ne plate kaznu ili ne smetaju onima koji ne puše.

I nakon pronalaska zgodnog mjesta za pušenje, muke pušača nisu gotove. Kada se vrate u ured ili u bilo koju drugu prostoriju u kojoj se ne puši, miris duhana u kosi i na garderobi je neizbježan pečat grijeha koji drugima smeta.

Neki, uglavnom strastveni ovisnici o nikotinu, zbog tog 'mirisa' ponekad ostaju uskraćeni i za malo nježnosti prije spavanja: 'Smrdiš na cigarete, spavaj u drugoj sobi.'

Kuće i stanovi dugogodišnjih pušača smrde na cigarete i to nema veze s njihovim načinom održavanja higijene i čistog zraka u prostoru u kojem žive. Miris se lako i brzo uvuče u namještaj, zavjese, tepihe, a to, priznajte, nije ni seksi ni romantično.

Pušači imaju oslabljen imunitet, prije svega zato što nikotin proždire vitamin C. Zato su oni skloniji prehladama, gripu, raznim virusima, ali i manjku kondicije.

Dokazano je da je seksualna izdržljivost pušača znatno manja od onih koji nikada ili već dugo nisu zapalili. Izdržljivost pada s godinama, imajte to na umu dok razmišljate kada ćete ostaviti tu opaku naviku.

Imajte na umu, također, i da pušači žive kraće jer je rizik od obolijevanja od raka pluća i drugih opakih bolesti znatno veći.