#dobrepriče

[VIDEO/FOTO] Upoznajte Zagrepčanku Anu Međimorec, kreativnu mamu četvero djece. Osmislila je genijalnu igračku, koju obožavaju djeca, a sve se više za nju zanimaju i starije osobe

Ana Međimorec

Ana Međimorec

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Djeca se danas vrlo brzo upoznaju s računalima, pametnim telefonima i tabletima, što dakako, osim roditelja, brine pedijatre i psihologe, zabrinute zbog mogućih negativnih posljedica pretjeranog korištenja tih uređaja. No Ana Međimorec, diplomirana fizioterapeutkinja i majka četvero djece, zaslužna je za TheMiuBook, edukativnu knjižicu koja klincima može biti odlična zanimacija

Kreativna hrvatska poduzetnica Ana Međimorec na ideju za edukativnu knjižicu TheMiuBook došla je tijekom igre s djecom. Tražila je, kaže, igračku koja će zaokupiti njihovu pozornost te potaknuti maštu i kreativnost. Javila se misao o praznim stranicama koje sami ispunjavaju, a u sve su uključeni i magnetići.

Izvor: tportal.hr / Autor: Danijela Ana Morić/Matej Grgić

'Uvidjela sam da ako se uključim, uz malo maštovitosti, ista knjiga može postati edukativan materijal, a zamijenila bi mnoge listiće i papire koje oni vole ispunjavati, pa je tako i ekološka. Sve je započelo prije tri godine. Kontaktirala sam s tiskarom i dizajnericom i priča je počela. Nakon prvih gotovih primjeraka i pozitivnih reakcija prijatelja i njihove djece, ali i stručnih ljudi, znala sam da ovaj proizvod moram ponuditi i drugima', kaže nam na početku ova kreativna mama.

TheMiuBook sastoji se od tri zelene i tri bijele preklopne magnetizirane stranice. Po njima se crta, piše i briše kredama i flomasterom, a osim magneta različitih oblika, tu su slova, brojke, životinje, voće, povrće, boje, sve do svemira, planeta i zvijezda.

Pitamo je - je li sve oko knjižice realizirala sama ili je imala nečiju pomoć i kako je našla vremena za to.

'S četvero djece sve je puno veći izazov, ali ja volim izazove. Ključ je u dobroj organizaciji i fokusu na stvari koje me vesele. Imam potporu supruga i dobar tim s kojim surađujem, a čine ga tiskara, dizajnerica, pedagozi, odgajatelji. Ali u svakom trenutku volim imati potpunu kontrolu nad procesom izrade pa u svemu aktivno sudjelujem. Volim da je sve napravljeno na najbolji mogući način', ističe.

Kako je riječ o nečem dosad neviđenom kod nas, zanimalo nas je li se nadala pozitivnim reakcijama.

Ana Međimorec osmislila je TheMiuBook igrajući se s djecom

Ana Međimorec osmislila je TheMiuBook igrajući se s djecom

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Proizvod je zanimljiv jer ne postoji ništa slično na tržištu. Knjiga nije bila stvorena za prodaju pa nisam ni imala neka očekivanja. Prve pozitivne reakcije moje i djece prijatelja ugodno su me iznenadile i potaknule na ideju da proizvod plasiram na tržište', priznaje nam i govori kome je TheMiuBook namijenjen kad je riječ o uzrastima. Ova igračka raste s djetetom, prati njegove interese, razvija kreativnost i maštu, a dijete uči nove pojmove kroz zabavnu igru.

'Naša preporuka je da se s knjigom i onim što ona nudi krene od treće godine, a gornje granice nema. Prema dosadašnjem iskustvu, njen pun potencijal koriste djeca do trećeg, četvrtog razreda osnovne škole, a i ona starija znaju se zaigrati. TheMiuBook sada je gotov proizvod: knjiga, magneti, krede i flomaster dolaze u kutiji. Dizajn je šaren i veseo. Svaki kupac sam osmišljava svoj paket ili može izabrati između četiri gotova. Bira boju korica, jednu ili više tema magneta i tako ga prilagođava djetetovim interesima. Trenutno je dostupno 11 tema magneta, a taj će se popis nastaviti širiti', objasnila je.

TheMiuBook može se kupiti online, preko stranice themiubook.com, i dolazi u više pakiranja.

TheMiuBook super je način da se mališani udalje od mobilnih i televizijskih ekrana kod kuće ili u nekom javnom prostoru i prijevozu

TheMiuBook super je način da se mališani udalje od mobilnih i televizijskih ekrana kod kuće ili u nekom javnom prostoru i prijevozu

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Kad smo je pitali igraju li se njezina djeca tom knjigom, kaže - naravno, jer zbog njih je i napravljena.

'Sastavni je dio naše svakodnevice, ali i putovanja, jer su ona s njom puno zabavnija', poručuje. Drugima koji bi željeli krenuti njezinim stopama i napraviti nešto slično Ana savjetuje: 'Mislim da ne postoji univerzalni savjet, ali svaka dobra ideja ostaje samo ideja ako ne zasučete rukave i ne krenete u ostvarivanje svojih snova.' Kad je riječ o planovima, otkriva da i dalje rade na novim temama magneta jer žele pružiti djeci još zanimljivih tema za igru i učenje.

'Pratimo potrebe naših kupaca, pa nas je pozitivno iznenadio interes i starije populacije, kojoj je to jedan od oblika zabave i vježbanja memorije. Sada razmišljamo i u tom smjeru. Što se tiče same prodaje, želimo se pozicionirati na hrvatskom tržištu, ali razmišljamo i o širenju jer su sve češći upiti iz inozemstva. Posla i ideja je puno i to me jako veseli', naglašava i objašnjava što još možemo učiniti da djeca rado i s veseljem ostave gadgete po strani.

  • +9
  • +6

Ana Međimorec

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Odrasli su uzor djeci i uvelike i nesvjesno utječu na njihovo ponašanje. Zato i sami trebamo povremeno uzeti pauzu od gadgeta i provesti vrijeme s djecom i biti im posvećeni: prošetati, razgovarati, smijati se, družiti se, pojesti sladoled, posjetiti muzej, pročitati knjigu… djeca uzimaju i uče ono što im sami ponudimo', smatra.

Njoj su u najranijim danima bile omiljene knjige o Koku, Pipi Dugoj Čarapi, ali i one Agathe Christie. Igrala se lovice, uz gumi-gumi i društvene igre, ali i barbikama i Lego kockama, koje obožavaju i njezina djeca.

Opisala nam je kako je biti mama puno mališana.

Ana Međimorec radi u Klinici za psihijatriju Vrapče, a trenutno je na rodiljnom dopustu

Ana Međimorec radi u Klinici za psihijatriju Vrapče, a trenutno je na rodiljnom dopustu

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Predivno i izazovno u isto vrijeme. Kod nas nikada nije dosadno. To je svijet za sebe u kojem volim provoditi najviše vremena. Ima trenutaka u kojima je sve idealno, kaotičnih trenutaka, planova, improvizacije i spontanosti. Ali na kraju svakoga dana neizmjerno sam sretna i zahvalna', pohvalila se Ana.

To što je fizioterapeutkinja, kaže, njezina je prva ljubav.

'Rad s ljudima kojima treba pomoć je izazov, ali me i ispunjava zahvalnošću. Radim u Klinici za psihijatriju Vrapče. Trenutno sam na rodiljnom dopustu i veselim se povratku na posao i kolegama', rekla je na kraju.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!