PLANETARNA KRETANJA

Veljača prepuna emocija: Vladavina Riba donosi zaljubljivost i zablude

08.02.2018 u 06:37

Bionic
Reading

Ova je veljača izvanredna po tome što u njoj nema punog Mjeseca. To se događa samo četiri do pet puta u stoljeću, a zadnja je takva veljača zabilježena 1999. Odsutnost ove Mjesečeve faze posljedica je dvaju siječanjskih uštapa, od kojih je drugi bio posljednjeg dana siječnja. Zahvaljujući tome, puni se Mjesec neće ponoviti prije ožujka

Najistaknutija će astrološka epizoda biti mladi Mjesec s pomrčinom Sunca 15. veljače u Vodenjaku. Merkur se cijelog mjeseca kreće naprijed, što je povoljna vijest. Očekujte da će se stvari odvijati brzo i glatko u poslovanju i u osobnoj komunikaciji.

Kad u subotu 10. veljače Venera uđe u Ribe, bit će vam lakše razumjeti i opraštati tuđe grijehe, a u ljubavi ćete biti stidljiviji i povučeniji. Klonit ćete se burnog izražavanja emocija u javnosti.

U četvrtak 15. veljače Mjesec će zastrti Sunce na 27 stupnjeva Vodenjaka. To je dobar dan za susrete i upoznavanja, kao i za stjecanje nezavisnosti i uvođenje pozitivnih promjena.

  • +19
Poznati Vodenjaci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Budući da će ovaj mlađak biti u povoljnom odnosu prema Uranu, privlačit će vas sve što je novo i originalno. Na pamet će vam pasti sjajne ideje koje će staviti na kušnju vaša dosadašnja uvjerenja.

U subotu 17. veljače Merkur i Sunce naći će se na istom stupnju zodijaka, što će vam izoštriti umne sposobnosti. Ako radite na projektu koji se vuče mjesecima, tog dana iskoristite vrhunac mentalne energije i povucite ključan potez.

Ribe donose zaljubljivost i zablude

U nedjelju 18. veljače Sunce i Merkur ulaze u Ribe. Snovi, vizije i intuicija upravljat će vašim postupcima, dok će logičko zaključivanje biti u drugom planu. Postat ćete suosjećajniji i željni pomaganja potrebitima. Pozorno ćete slušati i nuditi dobronamjerne savjete.

  • +37
Poznate Ribe Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U srijedu 21. veljače Venera će se naći u konjunkciji s Neptunom u romantičnim i varljivim Ribama. Pod utjecajem ovog planetarnog spoja mnogi će se zaljubiti u osobu koja im ne odgovara ili je nedostižna.

Idealizirat ćete simpatiju ili partnera zanemarujući signale koji vas upozoravaju na moguću štetu. Osjećat ćete se kao u bajci, ali ne zadugo. Četiri dana kasnije i Merkur će se pridružiti Veneri i Neptunu donoseći val nadahnuća pjesnicima i slikarima.