OD NAJBOLJIH DO NAJGORIH

Horoskop otkriva koji se znakovi najbolje snalaze u majčinskoj ulozi

03.02.2018 u 08:10

Bionic
Reading

Majčinstvo je vrlo lijepa i vrlo zahtjevna zadaća, a koliko će netko biti uspješan u njoj, ne ovisi to samo o željama. Potrebno je imati određene osobine da bi netko bio dobra majka, dok neke druge nisu poželjne, a ovako izgleda poredak od najboljih do najgorih mama prema osobinama horoskopskih znakova

Ribe

Majke Ribe usađuju svojoj djeci razumijevanje za umjetnost i potiču ih na kreativnost. Djeca mama Riba su osjećajna i maštovita, a majka će ih naučiti da prema drugima budu ljubazni i suosjećajni te im usaditi ljubav prema prirodi, osjećaj ponosa kad pomažu drugima i samostalnost. Iako ih neće naučiti kako svoje snove mogu pretočiti u stvarnost, bit će im cijelo vrijeme podrška dok to pokušavaju shvatiti sami.

  • +37
Poznate Ribe Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ovan

Mame Ovnovi vode brigu o rasporedima svoje djece, pretrpanim satima glazbe, sporta i društvenih aktivnosti, a istovremeno se brinu o svom pretrpanom rasporedu. Žele da njihova djeca budu pustolovna, da se ne boje isprobavati nove stvari i potiču ih da se suoče sa svim izazovima te da se bore za ono u što vjeruju. Ponekad znaju pretjerati s očekivanjima, a iako gotovo odmah požale zbog toga, ne bi bilo loše da pokušaju slušati i stvarno čuti što njezina djeca žele ili ne žele raditi.

  • +35
Poznati Ovnovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Blizanci

Majke Blizanci sa svojom djecom razgovaraju o svemu, pa čak i razgovore o seksu obavljaju vrlo rano. Pred svojom djecom nemaju nikakvih tajni. Djeca majki Blizanaca imaju odlične komunikacijske vještine i vrlo su svjesna svega što se događa u svijetu oko njih. Jedna od najvažnijih stvari koja majke Blizanke čini jedinstvenima je sposobnost razumijevanja djece bez obzira na njihovu dob ili spol.

  • +47
Poznati Blizanci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jarac

Mame Jarci nevjerojatno su odane, uvijek će ustati za svoju djecu i boriti se za njih ako treba do smrti. Ove mame ne oklijevaju i roditeljstvo shvaćaju vrlo ozbiljno, a svojoj djeci žele usaditi dobru radnu etiku te ih učiniti discipliniranima i usredotočenima. Ako im djeca dobivaju džeparac, budite sigurni da ga zarade obavljanjem kućnih poslova ili brigom o braći i sestrama. Te su majke najčešće u radnom odnosu pa ih se povremeno mora podsjećati da dio vremena posvete i sebi, a ne da svaku slobodnu minutu posvećuju obitelji.

  • +23
Poznati Jarci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bik

Majke Bikovi su nevjerojatno strpljive, toliko da se ponekad doimaju kao svetice. Ali ne dajte se prevariti, one su itekako stvarne i čvrsto stoje na zemlji. Mogu biti vrlo tvrdoglave, što zna biti vrlo nezgodno kad im djeca uđu u tinejdžerske godine. Ove majke će se potruditi da njihova djeca uvažavaju ljepotu i prirodu. S obzirom na to da mogu biti sklone prekomjernom uživanju u hrani i trošenju novca, morale bi pripaziti da hranom ne pretrpavaju djecu i ne usađuju im svoje poimanje novca.

  • +40
Poznati Bikovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vaga

Zbog svoje uravnoteženosti i smirenosti Vage su sjajne mame. Potiču sklad u obitelji, a postoji li neslaganje između djece, sposobne su poslušati sve argumente i sagledati problem iz svačije perspektive te pomoći u pronalaženju rješenja kojim će svi biti zadovoljni. Ne vole biti strogi odgojitelji i radije su svojoj djeci prijatelji, ali to obično dočekaju tek kad ona odrastu. Dijeljenje s drugima, suosjećanje i kako biti istinski prijatelj - najvažnije su stvari kojima će mama Vaga naučiti djecu.

  • +34
Poznate Vage Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Rak

Mama Rak je zaštitnički i odgojiteljski nastrojena i njezina djeca nemaju dvojbe o tome voli li ih ona i štiti. Ona je uvijek tu za njih, spremna ih poslušati i pomoći im da se osjećaju bolje. Dom je za nju mjesto ljubavi i udobnosti u kojem njezina djeca mogu sve podijeliti s njom. Ako ne pomogne ništa drugo, mama Rak će ispeći djetetove najdraže kolače samo kako bi mu pokazala koliko ga obožava. Odlična je u razvijanju kreativnosti, a bez zadrške će podijeliti djetetovu genijalnost sa svijetom.

  • +44
Poznati Rakovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Strijelac

Majke Strijelci širokog su srca. Sa svojom djecom žele podijeliti svijet i vrlo vjerojatno će ih početi voditi na putovanja već u ranoj dobi. Svojoj djeci usađuju glad za znanjem, snažan osjećaj neovisnosti i opak smisao za humor. One su zabavne mame koje znaju da djetinjstvo traje prekratko i stoga žele da djeca uživaju u svakom trenutku. Nastoje ne nametati im toliko pravila kao druge mame jer žele da budu onakvi kakvi jesu, a ne njihove kopije.

  • +34
Poznati Strijelci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Djevica

Bila to igračka, bilo slomljeno srce, mama Djevica će napraviti sve kako bi to popravila. Od svoje djece ima velika očekivanja, a iako može biti kritična prema njima, i dalje ih neizmjerno voli, čak i kad je iznevjere. Kraljica je multitaskinga - uz roditeljstvo, zaposlenje i volontiranje, još uvijek uspijeva dom držati vrlo čistim i urednim. Želi da njezina djeca budu disciplinirana i ne odustaju kada naiđu na prepreke. Sklona je perfekcionizmu pa mora pripaziti da ne bude previše kruta prema njima.

  • +43
Poznate Djevice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Škorpion

Majke Škorpioni su prilično intuitivne te vrlo često i prije samog djeteta znaju što mu se događa. Vrlo su privržene, poštene i zaštitnički raspoložene i sve će biti u redu dok su djeca iskrena prema njima. Potrebe svoje obitelji stavit će ispred svojih potreba i strastveno će je braniti kad god osjete neku prijetnju. Kako će se za djecu boriti više nego za sebe, pripazite da ih na bilo koji način ne povrijedite ili im stvorite nekakav problem.

  • +14
Poznati Škorpioni Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vodenjak

Majke Vodenjaci su vrlo neprilagodljive i odane samo sebi. Možda će i podučavati djecu školskom gradivu kod kuće, ali će u toj poduci biti i jako puno izvannastavnog sadržaja. Djeca majki Vodenjaka znaju za važnost pomaganja drugima i svjesna su svih važnih pitanja, poput globalnog zatopljenja. Svojoj će djeci poticati maštu, ali neće imati strpljenja za njihov gubitak samokontrole niti pokazati bilo kakve osjećaje. Ne bi bilo loše kad bi prestale pretpostavljati kako njihova djeca znaju da ih one vole i da im to počnu pokazivati.

  • +19
Poznati Vodenjaci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Lav

Mame Lavovi najdjetinjastije su od svih mama i uživaju u igri s djecom. Vole im poklanjati skupocjene darove, no to bi moglo biti zbog njihove samodopadnosti i stavljanja vlastitih potreba ispred potreba djece. Skupocjeni darovi, naime, ne moraju nužno biti želja djece, nego njezina želja da impresionira druge mame. Iako ih neizmjerno vole, mame Lavovi sklone su narcisoidnosti i djecu doživljavaju kao svoj produžetak. Ne bi im bio problem flertovati s učiteljem djeteta iako bi to njemu bilo vrlo neugodno.

  • +44
Poznati Lavovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia