OSAM TJEDANA ZA VITKOST

Većina žena danas kreće na dijetu

18.05.2009 u 11:18

Bionic
Reading

Topliji dani kod žena redovito bude želju za tesanjem linije, no istraživanja su pokazala da samo mali dio njih ljeto dočeka s manjim brojem kilograma i u boljoj formi

Danas, prema nekim predviđanjima, oko 20 milijuna Britanki započinje svoju bikini dijetu ne bi li istesale liniju za izlazak na plažu. No loša vijest je ta što će njih svega 20 posto u tome zbilja i uspjeti.

Četvrtina žena u dobi od 20 do 40 godina planira iz svoje prehrane izbaciti masnu hranu i krenuti u teretanu. Deset posto priznaje da je započelo s planom fitnesa samo zato što će se uskoro morati skinuti u bikini pa ih i sama ta pomisao plaši.

Budući da većini sezona odmora započinje sredinom srpnja, većina žena ostavlja si osam tjedana za tesanje linije, dok je samo 12 posto njih taj zadatak započelo već u siječnju.

Usprkos svim naporima, porazno zvuči činjenica da će se samo 20 posto njih izležavati na plaži sretno i zadovoljno zbog postignutih rezultata. Većina žena, njih oko 65 posto, najviše pažnje posvetit će svom trbuhu, 13 posto očajnički želi istesati bedra, a 10 posto ih sanja o čvršćoj guzi.

No na postizanje vitke linije ne tjera ih samo pomisao na skidanje u bikini, već i laganija, kraća ljetna odjeća što je dovoljan razlog za više od četvrtine žena da naprave nešto za svoju figuru. Međutim, izgleda da su želje jedno, a realnost nešto sasvim drugo čega je vrlo svjesno 59 posto žena koje priznaju da nikad neće postići željenu figuru.