O BEAUTY NAVIKAMA I STILU

Vanja Horvat: 'Ne shvaćam trenutne trendove, no zabavno mi je vidjeti kako ih svi slijepo kupuju i nose, bez obzira pristaju li im'

26.11.2022 u 13:40

Bionic
Reading

Vanja Horvat, zagrebačka poduzetnica, diplomirana stomatologinja i dizajnerica interijera, uvijek je zanimljiva sugovornica, a za tportal je, između ostalog, otkrila kako održava mladolik izgled i boji li se starenja, na koji ju je način promijenila unučica i kako se snašla u ulozi bake, je li gurmanica te koja bi mjesta jednoga dana voljela posjetiti

Vanja Horvat, koja svoju vitku figuru između ostalog duguje tjelovježbi, vožnji bicikla i jahanju, oduvijek je zaljubljena u sport jer dolazi iz sportske, točnije rukometne obitelji - njezin otac je legendarni rukometaš Hrvoje Cveba Horvat, sestra Jasenka bila je udana za rukometaša Iztoka Puca, koji je preminuo 2011. godine, a brat Hrvoje je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

Mladolika plavuša, majka 27-godišnje Nine i 25-godišnjeg Brune, ali i ponosna baka 4-godišnje Vite, danas uspješno plovi i poduzetničkim vodama. Ljubavnu sreću nakon braka sa Zoranom Mamićem pronašla je s Mladenom Veberom, predsjednikom Uprave Mlinara, te je rado za čitatelje tportala otkrila ponešto o svojim beauty navikama, modnom stilu, načinu prehrane, što misli o trendovima koje viđamo na zagrebačkim ulicama, putovanjima...

Kako održavate mladenački izgled? U čemu je tajna? Postoji li neki tajni beauty savjet?

Hvala na komplimentu, no to mogu zahvaliti genetici, ali i dugogodišnjem zdravom načinu života, sportu, a tu je i zdrava prehrana koja mi je oduvijek prioritet. Najviše pazim na to da u organizam ne unosim toksine pa sam zato i pokrenula cijeli projekt vezan uz smanjen unos otrova u organizam koji osigurava svakodnevna primjena minerala zeolita. Stil života koji sami biramo je taj koji utječe na naš izgled i zdravlje općenito.

Što uvijek imate u svom neseseru? Kako izgleda vaš brzi jutarnji make up? A večernji?

U neseseru uvijek imam neku prirodnu njegu za usne, maskaru, olovku za oči i obavezno sjajilo za usne. Ujutro se vrlo malo šminkam i vrlo rijetko stavim puder na lice. Volim se ipak malo više našminkati za neki večernji izlazak, no niti tada ne pretjerujem. Stavim malo mineralnog tekućeg pudera, rumenilo, volim naglasiti oči i staviti roskasti ruž na usne. Obavezno je sjajilo za usne, njega od svega najviše volim. Općenito nisam tip od teške šminke.

  • +2
Vanja Horvat Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album/Vanja Horvat

Brine li vas starenje? Biste li se odvažili na neki estetski zahvat? Što općenito mislite o takvim korekcijama? Kako 'znati stati'?

Pa svi mi starimo, nema iznimke, tako da to treba prihvatiti i ne opterećivati se time. Sve što ne možemo promijeniti trebamo prihvatiti i to je to. Svakodnevno treniram, kao da ću sutra na Olimpijadu (smijeh), i dok me prati taj duh, ničim se ne opterećujem. A nemam ništa protiv bilo kojeg zahvata ako je to recept za nečiju sreću. Osobno volim prirodne tretmane kao što je PRP te obavezno prirodne preparate. Krema Zeotex Derm je sve ono što mi treba u njezi, uz masku za lice koju redovito koristim.

Što je vaša modna slabost - cipele, torbice, kozmetika, parfemi…?

Od svega navedenog, kozmetika jedina nije jer sam jako oprezna u odabiru proizvoda prema njihovom sastavu. Kada vidim što sve sadrže, odustanem od kupnje. Zato obožavam parfeme i svi moji parfemi su unikatni i nema ih u svim parfumerijama. Svakom novom se baš veselim te mora biti ženstven, ali dovoljno jak da ga osjetim cijeli dan... Parfemi su mi vrlo bitni...

Što od najnovijih trendova nikad ne biste odjenuli? Platforme, vidljivo istaknute logotipe poznatih brendova, kratke topove, kargo hlače…?

Platforme pod broj jedan, ali i ostalo nabrojeno nije dio moje garderobe. Ne shvaćam trenutne trendove, no zabavno mi je vidjeti kako ih svi slijepo kupuju i nose, bez obzira pristaju li im.

Koji modni period najviše cijenite? Sviđa li vam se povratak trendova iz 80-ih, 90-ih…?

Ne mogu se svrstati i opredijeliti za neki određeni period. Volim lijepu garderobu koju mogu godinama nositi. Ne volim te trendove i ne jurim pomahnitalo za njima. Sportska elegancija je moj vječni odabir i ne odustajem od toga. Iako volim i haljine u kojima ženstvenost dolazi do izražaja.

U čemu ste si najljepši? Koja je vaša idealna kombinacija za neki večernji izlazak?

U trenirci, definitivno. Volim taj casual stil u kojem se udobno osjećam te volim traperice u kombinaciji s dolčevitom, jednim od mojih omiljenih odjevnih predmeta. Idealna kombinacija za večernji izlazak definitivno su neka lijepa haljina i visoke pete.

Jeste li gurmanica? Koja su vaša omiljena jela i što volite pripremati?

Jako volim kuhati i jako volim jesti. No dosta sam rigorozna jer sva istraživanja koja provodimo s Fakultetom agrobiotehničkih znanosti u Osijeku pokazuju da je hrana koju unosimo puna teških metala i ostalih toksina. Zato uvijek povrće, voće i rižu operem u kupki od praha Zeotex, koji dokazano eliminira većinu otrova koje inače svakodnevno unosimo u sebe te čuva naše zdravlje. Omiljeno jelo su mi pohani patlidžani, salate i povrće na 100 načina.

Kako ste se snašli u ulozi bake? Jeste li zahtjevan roditelj? Koji ste savjet dali svojoj kćeri oko njezine kćerkice?

Uloga bake je predivna i posebna životna uloga. Toliko uživam u tom malenom stvorenju da se ponekad uhvatim kako pretjerujem u svemu. Zvijezde bih joj skinula s neba da mogu. Djeca su mi znala reći da sam bila zahtjevna i stroga, no ja se ne bih baš složila s time, jer i moji su roditelji bili strogi, na čemu sam im danas zahvalna, no ja nisam bila ni upola stroga kao oni. Svojoj djeci dala sam mnogo savjeta, kao i svaki roditelj, no briga o zdravlju i prehrani bila mi je prioritet. Jer kada imaš zdravlje, imaš sve.

Vaš sin Bruno vratio se iz inozemstva i surađuje s vama na projektima. Kako je raditi sa sinom?

Moj sin je kompjuteraš i ima to u malom prstu. Dobro funkcioniramo i on se uvijek trudi odraditi sve na najbolji mogući način. Sretna sam da je on dio tima i projekta na kojem radim.

Oduvijek ste bili zaljubljeni i u sport - bavite li se i danas tjelovježbom?

Sport je dio moje svakodnevnice otkada znam za sebe. Svakodnevno jašem i dan kada ne stižem na hipodrom moram završiti u teretani jer to jednostavno traži moje tijelo. Vozim bicikl, puno hodam...

Kako održavate vitku figuru? Jeste li kad bili na dijetama i kakva su vaša iskustva?

Vitku liniju moram zahvaliti genetici, no i sport je zaslužan za puno toga. Kada dobijem dva kilograma viška, malo pripazim da ne jedem poslije 18 sati i srećom se kile brzo istope. Nisam nikada bila na dijeti i zaista se divim ljudima koji uspiju skinuti 10 kilograma. Volim jesti pa mi se to čini nemogućim...

Kako se opuštate u slobodno vrijeme? Je li vas u posljednje vrijeme oduševili neki film, serija, knjiga, album…

Nakon cjelodnevnih obaveza na poslu najdraže mi je leći ispred televizora i pogledati neku seriju ili film na Netflixu. Baš ima puno dobrih serija koje se veselimo pogledati svaku večer. Trenutno gledamo 'Krunu'. Knjige čitam, budući da često putujem, najčešće u avionu jer je to jedino vrijeme u kojem nisam u pokretu (smijeh). Genijalna knjiga koju sam zadnju pročitala je 'Dah' - preporuka od srca.

Koje vas je mjesto posebno očaralo na putovanjima? Što imate na popisu mjesta koja želite posjetiti?

Proputovala sam i vidjela jako puno zemalja i kontinenata, a očarao me safari Serengeti. Suživot s tim divljim životinjama totalno me fascinirao i nema dana da se ne sjetim nekih anegdota s tog putovanja. Sretna sam da postoji mjesto na kojem je sve podređeno životinjama i predivan je osjećaj probuditi se u takvom okruženju. Iskreno se nadam da ćemo ponoviti putovanje u jedan od safarija jer netaknuta priroda i te predivne životinjice nešto su što me posebno veseli i ispunjava. Voljela bih posjetiti Machu Picchu i Bali jednog dana, to je svakako na listi želja mog Mladena i mene.