INTERVJU

Ana Begić Tahiri o vitkosti, dijetama i prehrani: Sad mi je na prvom mjestu zdravlje, a onda s time ravnoteža i balans u svemu

18.11.2022 u 07:59

Bionic
Reading

Kazališna, TV i filmska glumica Ana Begić Tahiri našim je gledateljima najpoznatija po ulozi simpatične blagajnice britkoga jezika iz serije 'Bibin svijet', emitirane od 2006. do 2011. godine, no plavokosa Zagrepčanka danas iza sebe ima brojne uspješne glumačke projekte

Naša poznata glumica uvijek izaziva pozornost ne samo svojim odjevnim kombinacijama, već i vitkom figurom, no nikad nije krila da je u prošlosti imala problema s kilogramima te u posljednje vrijeme i sa zdravljem, stoga je u potpunosti morala promijeniti način života.

O svemu tome bez zadrške je nedavno govorila i za emisiju 'Zdravlje na kvadrat' Nove TV.

  • +5
Ana Begić Tahiri Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

'Nisam bila dobro jedno dvije godine. Mada su mi rekli, kad uđeš u 40-e, to ti je najljepši period života. Meni se dogodilo suprotno. Bila je bolest u pitanju', ispričala je tada glumica koje se mnogi sjećaju i po ulogama u filmovima 'Kraljica noći, 'Ne pitaj kako!', 'Nije kraj', 'Metastaze', 'Svećenikova djeca', 'Takva su pravila'...

Sve je to bio više nego dovoljan povod za intervju u kojem smo se dotaknuli mnogih zanimljivih tema, a Ana nam je otkrila neke dosad manje poznate stvari o sebi.

Imate li neki dobar beauty savjet koji biste podijelili?

Nakon dobrog tuluma ujutro zaronite glavu u kockice leda. Preporučujem dvostruko čišćenje lica, a piling jednom ili dva puta tjedno.

Što uvijek imate u svom neseseru i kako izgleda vaš brzi jutarnji make up? A večernji?

Uvijek imam olovku za usta i korektor, a jutarnji make up mi je bez tuša za oči dok je večernji s tušem i malo našminkanim očima. Smanjila sam šminkanje na minimalno u posljednje vrijeme.

Kako ste izgledali u svojim tinejdžerskim danima?

Puno bolje sama sebi izgledam sada, ali tada nismo bili toliko opterećeni izgledom kao što su djeca danas, imali smo manje izbora, manje svega i nismo bili bombardirani trendovima. Puno lakše i ljepše nam je bilo.

Jeste li kad eksperimentirali bojama kose ili frizurama?

Baš i ne, jednom su me ofarbali u crno zbog filma i to je to. Jednostavno imam tu dužinu kose zbog predstava i plava je uvijek i zauvijek.

U kakve komade po vama treba više uložiti? Što je vaša modna slabost - cipele, torbice, kozmetika, parfemi…?

Dobar kaput, cipele i naočale su nekako moji favoriti, a od torbica nisam nikad bila… Moja najveća slabost su definitivno čizme.

Što od najnovijih trendova nikad ne biste odjenuli?

Crocsice - nikada.

Čiji vam se stil posebno sviđa? Imate li modne uzore?

Dugo je to već Cate Blanchett, a od novijih imena - Margot Robbie.

U čemu ste si najljepši? Idealna kombinacija za neki večernji izlazak?

Ovisi, u posljednje vrijeme to su crne hlače od vinila i crna dolčevita.

Jeste li osjetljivi na modne kritike? Čije savjete najviše uzimate u obzir kad se radi o modnim kombinacijama?

Nisam i kad si nešto zacrtam, tako ću i izaći, pa makar i bilo pogrešno.

Pratite li modne influencerice na Instagramu?

Pratim njih dosta.

Koja su vaša omiljena jela? Što volite pripremati ukućanima?

Više radim slatko od slanog, a tako i volim jesti. Dobar komad mesa, restani krumpir, juha i krem palačinke.

Kako održavate vitku figuru? Jeste li kad bili na dijetama i kakva su vaša iskustva?

Hm, da, kako? Morala sam sve resetirati i naći novi pristup svemu, pa tako i tome. Dijeta je prošla 100 posto i sve je to nakratko upalilo… To više ne prakticiram, tako da mi je sada prvo zdravlje, onda i s time ravnoteža i balans u svemu.

Kako se opuštate u slobodno vrijeme? Jesu li vas u posljednje vrijeme oduševili neka serija, film, knjiga, album…?

Kod mene nema sredine - ili radim sto na sat ili sam skroz slobodna. Sad radim i nemam baš vremena za druge stvari, a kad imam, onda se serije i filmovi nadoknađuju, kave se dogovaraju, predstave mojih kolega se gledaju i uživa se…