O BEAUTY TEMAMA

Sanja Doležal: 'Velik dio života provela sam na raznim dijetama, dobre su kratkoročno, ali ako ne promijeniš životne navike, dugoročno nemaju smisla'

09.10.2022 u 12:06

Bionic
Reading

Sanja Doležal, pjevačica Novih fosila i voditeljica, redovito dobiva komplimente za svoj mladolik izgled, a svi se pitaju u čemu je njezina tajna. U intervjuu za tportal između ostaloga je otkrila kako održava vitku figuru, čiji modni stil joj se posebno sviđa, kako održava njegovan izgled i što misli o estetskim zahvatima

Sanju Doležal doista nije potrebno posebno predstavljati jer njezina uspješna glazbena karijera traje desetljećima, a sa svojim je bendom Novi fosili 2019. godine obilježila 50. obljetnicu djelovanja velikim koncertom u zagrebačkom Lisinskom.

Osim glazbene, plavokosa je Zagrepčanka ostvarila zapaženu televizijsku karijeru koja je počela još davne 1991. godine.

  • +5
Sanja Doležal Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Ponosna mama Lee i Luke, koja svaki slobodan trenutak provodi u svojoj oazi, kući u Donjem Zvečaju, smještenoj odmah pored rijeke Mrežnice, gdje sadi voće i povrće, za tportal je rado otkrila svoju životnu filozofiju te ponešto o modnim i beauty navikama, kao i to da se okušala u izradi prirodne kozmetike.

Kako održavate vitku figuru? U čemu je tajna vašeg mladolikog izgleda za koji često dobivate komplimente?

Ne razmišljam više toliko o liniji kao u mladosti, nastojim se puno kretati, hodati prirodom te umjereno jesti sve pomalo. Mladolik izgled puno ovisi o genima, zdravom razmišljanju te unutarnjem spokoju i miru. Zrele godine donose upravo to.

Imate li neki dobar beauty savjet koji biste podijelili?

Najbolji beauty savjet je što manje šminke, što više prirode i unutarnjeg zadovoljstva.

Oduvijek ste plavuša - jeste li kad isprobali i druge nijanse i kako ste se osjećali?

Plavuša sam odmalena, godinama je kosa prirodno tamnila, pa je posvjetljujem pramenovima. Nikad nisam eksperimentirala drugim bojama na kosi.

Sjećate li se možda nekih modnih grešaka koje biste danas rado zaboravili?

Nikad nisam bila opterećena modom, kao mlada sam pratila trendove, kojih je bilo raznih, pa i vrlo smiješnih (kao npr. ogromni jastučići na ramenima i šišmiš-rukavi). Danas uglavnom podržavam ležeran i praktičan stil i klasiku.

Što je po vama ključno za dobar i njegovan izgled?

Higijena i briga o sebi su najvažnije. Kako imam suhu kožu, često koristim ulja, hidratantne kreme i kupke.

Kako se odijevate u slobodno vrijeme? Koko izgleda vaša beauty rutina?

U slobodno vrijeme, koje najčešće provodim u prirodi sa svojim psom, oblačim trenirke i sportske jakne. Jutarnja rutina kada ne radim je vrlo kratka - pranje zuba, češljanje i mazanje lica kremom. Ako ne radim, ne koristim šminku. Za snimanja ili koncerte volim blag makeup, a koji obavezno treba skinuti prije spavanja. Nikad nisam zaspala sa šminkom na licu.

Jeste li kad bili na dijetama i što mislite o tome?

Velik dio života provela sam na raznim dijetama. Dobre su kratkoročno, ali ako ne promijeniš životne navike, dugoročno nemaju smisla.

U kakve komade po vama treba više uložiti? Jeste li i vi slabi na torbice, cipele, parfeme, kozmetiku...?

Novac trošim na putovanja, nisam slaba na torbice i cipele. Volim parfeme, ali ih danas imam mnogo manje nego nekada, kada sam ih kupovala u svakoj prilici.

I kod nas i u svijetu sve je više naglasak na prirodnoj kozmetici. Jeste li kad probali npr. sami napraviti kremu, neke pripravke za njegu i sl.?

Radim sama svoj piling, a prošle godine sam napravila nevenovu kremu s pčelinjim voskom.

Kakav je vaš stav prema estetskim zahvatima?

Nemam ništa protiv, rekla bih - tko voli, nek' izvoli. Jedino mi se ne sviđa kada žene pretjeraju i više ne sliče na sebe. Starenje je neizbježno i treba ga prihvatiti. Njegovana žena je lijepa u bilo kojoj dobi.

Čiji biste modni stil posebno pohvalili?

Volim modne kombinacije i ležernost Ljupke Gojić Mikić.

Kako se opuštate u slobodno vrijeme? Je li vas u posljednje vrijeme oduševili neka serija, film, knjiga, album…

Najviše me opušta priroda, a čitam k'o sumanuta cijeli život. Trenutno čitam 'Žene koje trče s vukovima'.