KOBNI BOŽIĆ

Val prekida među slavnima uoči blagdana

21.12.2010 u 11:33

Bionic
Reading

Zadnjih mjesec dana bombardirani smo vijestima o prekidima veza i razvodima, što ide u prilog proučavanjima ljudskog ponašanja prije blagdana

Činjenica je da su prekidi u ovo doba godine najčešći. Zašto? Zato što za blagdane svi patimo od preuveličavanja. Zato nije čudo što i veze trpe, kaže Pepper Schwartz, sociologinja sa Sveučilišta u Washingtonu i autorica knjige 'Prime: Adventures and Advice on Sex, Love, and the Sensual Years'.

'Blagdani djeluju otežavajuće na sve. Sa svim tim emocijama u zraku ljudi često krenu promišljati o svojim životima, mjestu u svijetu, sreći. Imajući u vidu idealnu sliku ljubavi, uspoređuju pristaje li njihova u te okvire', kaže spomenuta sociologinja. A tada stvari kreću nizbrdo. 'Ljude se bombardira svečarskim porukama, sjajem i čestitkama, pa im se u usporedbi s time njihove veze čine mizernima. Ne žele lažni život, pa tako hipersenzibilni, u naletu emocija, prekidaju, i to, nažalost, najčešće na najružnije moguće načine', slaže se njezina kolegica, njujorška terapeutkinja Susan J. Elliott.

Izdvojimo samo neke poznate parove koji su podlegli trendu.

Pjevačica i voditeljica Lana Klingor i glumac Goran Bogdan nisu uspjeli u idiličnoj atmosferi priprema za Božić i Novu godinu. Prekinuli su prošli tjedan, a njihova je veza navodno došla u pitanje zbog različitih svjetonazora. Neki tvrde da se roditeljima Gorana Bogdana nije svidjelo to što je Lana Klingor samohrana majka pa nikada nisu nju i njezinu trogodišnju kćerkicu Kiaru prihvatili kao članove obitelji. Pjevačicu je navodno situacija prilično jako pogodila. Lana i Goran ove su godine bili gotovo nerazdvojni i rijetko ih se u javnosti moglo vidjeti same.

Charlie Sheen i bivša supruga

Prije nepunih mjesec dana Charlie Sheen podnio je zahtjev za razvod od supruge Brooke Mueller. Čini se da je to najmanji problem 45-godišnjem glumcu koji je nakon šmrkanja kokaina rasturio hotelsku sobu, maltretirao, a zatim i zatočio prostitutku u ormar. Sada se suočava s tužbom, a raspad dvogodišnjeg braka u kojem je dobio blizance Maxa i Boba vjerojatno doživljava prilično olako, kao kolateralnu štetu. Zvijezdi je to već treći neuspješni brak, a nadolazeći blagdani samo su potakli tjeskobu i natjerali ga na razne ludosti. Trebao je naučiti lekciju još prije dva mjeseca kada mu je nakon napada na suprugu određena rehabilitacija kao zamjena za zatvor, ali čini se da njegovu autodestrukciju ništa ne može zaustaviti.

U ovo veselo doba kićenja borova i šopingmanije za poklone završena je još jedna ljubavna veza. Brak začet na setu serijala 'Dexter' između glumaca Michaela C. Halla i Jennifer Carpenter trajao je samo dvije godine. Početnu idilu poremetila je Michaelova bolest, otkriven mu je Hodgkinov limfon u 38. godini. Iako je Jennifer izjavila kako ih je borba s tumorom još više spojila, a još u listopadu zaljubljeni su šetali gradom, sretni što je Hall uspio pobijediti bolest, nešto ih je uspjelo razdvojiti. Par o razlozima razvoda trenutačno šuti, a Božić će dočekati odvojeno.

Tinejdžere je najviše pogodio kraj veze 23-godišnjeg Zaca Efrona i 21-godišnje Vanesse Hudgens koji su se upoznali na zajedničkoj predstavi 'High School Musical' 2005. Nakon pet godina veze, 'kralj' i 'kraljica' proslavljenog mjuzikla odlučili su poći svatko na svoju stranu, a 'odluku su donijeli sporazumno'.

Još jedan holivudski zlatni par odlučio je okončati brak prije blagdana. Scarlett Johansson i Ryan Reynolds nedavno su potvrdili da je njihovom dvogodišnjem braku došao kraj. 'Vezu smo započeli s puno ljubavi i rastajemo se na isti način', kazali su Scarlett i Ryan u u zajedničkoj izjavi za medije. Nagađa se da su razlog raspada braka učestale svađe te činjenica što su se rijetko viđali zbog poslovnih obaveza.

Nevjerna Elizabeth Hurley
Elizabeth Hurley i njezin uskoro bivši suprug Arun Nayara su još jedan par u trendu predblagdanskih razvoda. Lijepa glumica mogla bi u brakorazvodnoj parnici, ako do nje dođe, ostati bez dobrog dijela svog bogatstva koje se procjenjuje na 13 milijuna funti, budući da nisu potpisali predbračni ugovor. Nakon što je snimljena u zagrljaju legende kriketa Shanea Warnea, Elizabeth je izjavila da je njen i Arunov brak već dugo stvar prošlosti. U međuvremenu se pokajala i nastojala vratiti suprugu, međutim bilo je prekasno te on sad inzistira na razvodu (a vjerojatno i na lijepoj svoti zarađenoj u parnici).

Očajna 35-godišnja 'kućanica' Eva Longoria i njezin sedam godina mlađi suprug Tony Parker uz puno optužbi i medijskog prepucavanja krajnje nedostojanstveno opraštaju se od svog braka u kojem su bili šest godina. U javnost su procurile vijesti o njihovim navodnim preljubima i žestokim svađama koje su prikrivali dramatičnim izjavama ljubavi i brojnim obiteljskim fotografijama na društvenim mrežama Twitter i Facebook