TRI MANIPULATORA

Vage i Jarci su im blizu, ali ovi su horoskopski znakovi pravi prvaci u spletkarenju

10.08.2019 u 12:54

Bionic
Reading

Riječ spletkarenje priziva u sjećanje nevjernog partnera, prijateljicu tračericu, prevrtljivog poslovnog partnera i kolegu koji vam radi iza leđa. Ipak, nije svaka manipulacija negativna jer može poslužiti za obranu od tuđe agresije i podlih nakana. Predstavljamo vam tri znaka najvičnija manipulaciji bilo u loše ili dobre svrhe

Škorpion, Blizanci i Rak naobdareniji su umjetnošću manipulacije, a blizu su im samo Vage i Jarci. Napredniji pojedinci tih znakova koriste svoju moć uvjeravanja i zavaravanja da pomognu ugroženima i potrebitima, dok niži tipovi zlorabe svoje talente da zadovolje pohlepu ili osvetoljubivost.

Škorpion - geniji prikrivanja namjera

Rođeni u ovom znaku imaju moć neprimjetnog približavanja neprijatelju i iznenadnog zadavanja pobjedničkog "uboda". Škorpioni ne otkrivaju svoje nakane dok ne popune cijelu slagalicu. Držeći svoj plan u tajnosti izviđaju okolinu, glume bezazlenost, uočavaju suparnikove slabosti i vješto ih iskorištavaju kad ocijene da je kucnuo trenutak za djelovanje. Ono što ih čini osobito moćnim jest sposobnost primjećivanja onog što drugima promiče. Iza njihovih smicalica nije nužno želja za osobnim profitom, nego i za zaštitom svojih legitimnih interesa. Ako je Škorpion na vašoj strani, imate sreće. U suprotnom, brzo poduzmite mjere predostrožnosti.

  • +14
Poznati Škorpioni Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Blizanci - majstori obmane

Imaju nekoliko lica i mijenjaju ih ovisno o situaciji. Prirodno prilagodljivi, mogu prolaziti kao povjetarac kroz bilo koju grupu i preobražavati se ovisno o tome što se dotičnoj grupi sviđa. Opasno su vješti na riječima pa sriču lijepe izjave koje mogu biti iskrene ili ne, ali svejedno zvuče uvjerljivo. Glavna je Blizančeva motivacija za spletkarenje želja za unošenje zabave i zanimljivosti u svoj život. Majstori su dvosmislenosti i nedorečenosti kojima šalju druge na pogrešan trag ili ih drže u neizvjesnosti. Uspješno unose razdor između ljudi i onda se smijulje ponosni na svoju "genijalnost". Ako ih obuzme humanost, mogu upotrijebiti talent i da pomire zavađene i navedu nekog utjecajnog da donese društveno korisnu odluku ili uplati u dobrotvorne svrhe.

  • +47
Poznati Blizanci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Rak - emocionalni ucjenjivači

Njihova sklonost spletkarenju izvire iz osjećaja ugroženosti bilo njih samih ili njihovih bližnjih. Sveti im je cilj držati svoje voljene što bliže sebi. Redovno manipuliraju onima do kojih im je najviše stalo da ne bi slučajno skrenuli s puta i udaljili se od njih. Rakovi vjeruju da je za svakoga najbolje da budu pod njihovim okriljem i primaju njihovu ljubav. Vrlo dobro znaju kojim postupcima i riječima mogu navesti vodu na svoj mlin. Pribjegavaju mrgođenju, mrštenju, suzama ili šutnji dok njihova tjeskoba i tuga ne postanu očite svima. A budući da malo tko želi nositi na duši i nesretnog Raka, udovoljit će njegovim željama.

  • +44
Poznati Rakovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia