Ovo su najbolje opcije za spas od vrućina

Uz naše prijedloge, toplinski valovi neće vam biti problem gdje god se nalazili

18.06.2019 u 11:41

Bionic
Reading

Stiglo nam je ljeto, a s njim i visoke temperature. Iako nas sunčano vrijeme sve veseli, rijetko tko može reći da uživa u toplinskim valovima. Svatko ima svoj način rashlađivanja i neki isprobani trik za lakše podnošenje vrućina. Ipak, većina će spas i osvježenje potražiti u kupanju – na moru, u jezeru ili rijeci

Ako baš niste ljubitelj plivanja i ronjenja, svakako i dalje možete uživati u vodenom okruženju. Hrvatska je bogata rijekama, a na većini njih nude se kajakaške aktivnosti. Oni kojima za vrijeme vrućina nije do veslanja ili bilo kakve fizičke aktivnosti, uvijek mogu plutati. Neki radije potraže spas u planinama ili gorskim područjima. Ovo okruženje idealno je za sve koji vole aktivan odmor jer im nudi mnoge staze za bicikliranje i šetnju na ugodnim temperaturama.

Podnošenje toplinskih valova kod kuće iziskuje različitu opremu. Ako ste spremni uložiti novac jer vam je dosta namakanja nogu u lavoru, nude vam se brojne opcije. Oni koji imaju vrt i dovoljno prostora u njemu u ovom trenutku sigurno razmišljaju o gradnji bazena. Međutim, nikoga neće oduševiti činjenica da za najjeftiniju varijantu betonskog bazena treba izdvojiti minimalno 500 eura po četvornom metru. Ako ne želite u svojem vrtu iskopati rupu i sagraditi omanju fontanu, a čvrsto ste odlučili ove godine ljeto provesti u vlastitom bazenu, nude vam se brojne opcije jeftinijih montažnih verzija.

U svojem vrtu uz bazen najbolje je postaviti sjedeće i ležeće garniture koje će neki iskoristiti za sušenje na suncu nakon izlaska iz bazena, a neki za dobivanje ljetnog tena. Predlažemo da uz njih postavite i suncobran, ako blizu nema prirodnog hlada, jer direktno izlaganje suncu nije preporučljivo. Tko želi potamniti, to može i na ovaj način, bez štetnih posljedica.

Predvečer, kada padnu temperature, uz bazen u vrtu najbolje je imati i roštilj za druženje ili brzinsku večeru na otvorenom. Parovi s djecom bit će oduševljeni ako se u vašem vrtu nalaze i igračke poput ljuljački, tobogana ili trampolina. Kako vrijeme na otvorenom ne biste proveli u potpunom mraku, najbolje su rješenje podne, odnosno solarne svjetiljke.

Ipak, ako ove godine niste odlučili opremati i preuređivati vrt, rashladiti se možete i u udobnosti vlastitog doma. Tržište danas nudi brojne opcije za hlađenje prostora u kojem boravite – jeftinije i skuplje. Najjeftinija odluka za rashlađivanje doma ulaganje je u dobri stari ventilator. No kad vrućina udari u glavu, većini na pamet padne klimatizacijski uređaj. Za njega ćete morati izdvojiti nešto više novca jer osim samog uređaja morate uložiti i u montažu. Ako ne želite izdvojiti više na klimatizacijski  uređaj i njegovo postavljanje, a ne možete izdržati vrućinu, jeftinija su opcija mobilni ili mini klimatizacijski uređaji.

Sve za spas od ljetnih vrućina možete naći na jednom mjestu, Žutom kliku. Bez obzira na to jeste li odlučili kupiti sve navedeno ili samo jedan proizvod, Žuti klik na vašu adresu donosi narudžbu u roku od tri radna dana.