MODNO LUDILO U WEST GATEU

Urbane ratnice i seksi Lolite začinile početak Cro A Portera

08.10.2010 u 00:39

Bionic
Reading

Modno ludilo 16. Nivea Cro A Portera svojom je revijom započeo Juraj Zigman, nastavili su Anamarija Asanović, Ivan Man, Teo Perić za Mak i Arileo, a prvu večer zaključili su Elfsi

Nakon uvodne večeri Cro A Portera, kojom je Hippy Garden u srijedu proslavio deset godina postojanja, prvu službenu večer otvorio je Juraj Zigman. Svoju je reviju posvetio radnicama tekstilne industrije Kamenski, pa je u znak podrške njihovoj borbi za neisplaćene plaće svoje kreacije ukrasio broševima koje su izradile radnice. Podršku im je, uz brojne druge goste, dala i Severina, koja je ponosno nosila njihov broš sa simbolom škara kao metaforom rezanja korupcije. Mladi dizajner iz Kostrene predstavio je još jednu uspjelu kolekciju za urbane ratnice, doduše nešto mirniju nego što smo od njega navikli, što se najviše očitovalo u odabiru boja. Umjesto njegovih tipičnih boja, ružičaste, crvene, žute i tirkiznoplave, za jesensko-zimsku kolekciju odabrao je znatno mirnije boje poput smeđe, sive, bež i crne. Dok je bojama krenuo u drugom smjeru, krojevima je ipak ostao na tragu svog prepoznatljivog stila. Svoje kreacije i ovaj put je pojačao odličnim cipelama i čizmama preko koljena nastalima u suradnji s tvornicom obuće Peko.

Nakon Zigmanovog modnog ludila, novom, drugom kolekcijom, nazvanom 'The Woods', predstavila se mlada dizajnerica Anamarija Asanović. Kao što ime kolekcije govori, inspiraciju za modele pronašla je u vlažnoj jesenskoj šumi koju je pokušala dočarati, pa je svoje ženstvene haljine, suknje, jakne i hlače jednostavnog kroja dodatno naglasila gumenim čizmama nužnima za probijanje kroz blato i uvelo lišće.

Uslijedio je Ivan Man, mladi srpski dizajner s berlinskom adresom, koji se prvi put predstavio zagrebačkoj publici zanimljivom kolekcijom namijenjenom modernom, urbanom muškarcu koji prepoznaje modu.

Teo Perić za Mak još jedan je jubilarac na aktualnom Cro A Porteru. Ovo je već deseta kolekcija koju Perić pokazuje na Cro A Porteru, no od slavljeničke kolekcije ipak bismo očekivali više. Ipak, ne treba sumnjati da će njegovi modeli naći put do ormara vjernih poklonica modne kuće Mak, a možda osvoji i koju novu budući da su kreacije na tragu vrlo aktualnog stila iz popularne serije 'Momci s Madisona'.

Modni dvojac Marija i Jurica Pirić koji djeluje pod imenom Arileo na pistu je poslao vrlo ženstvene modele izrađene od nježnih lepršavih materijala u raznim blagim nijansama ljubičaste i bež boje. Haljine i kombinezone bogate naborima zauzdanima na pravim mjestima dodatno su naglasili ogrlicama-kolutovima i remenjem u istoj boji.

Večer su zaključili Elfsi svojim uobičajenim otkačenim modnim showom. Kolekcija namijenjena seksi Lolitama prštala je bojama, šljokicama, čipkom i volanima, a neizostavne su bile i prepoznatljive mašnice kojima su ukrasili svoje kreacije, ali i frizure. Odmak od već viđenog bile su traperice koje Elfsi dizajniraju prvi put, kao i majice sa stiliziranim printom legendarne Podravkine juhe.

Revije su privukle velik broj poznatih osoba, među kojima su bili Severina, Aljoša Asanović, Renata Sopek, Antonija Stupar, Ida Prester, Franka Batelić, Tihana Harapin, Kristina Bradač, Neven Ciganović, Maja Šuput, Mario Kovačić, Igor Vucelić, Martina Vrbos i Lana Klingor.

Pred nama su još dvije večeri Cro A Portera, na kojima će se predstaviti Marina Design, Andreja Bistričić, Ivan Ledenko, Etna Maar, XD Xenia Design, LINK by Ogi Antunac, Boris Pavlin, Linea Exclusive, LukA, Zoran Aragović, Tomislav Bahorić i Budoir.