TRENDOVSKI MODELI

U prvim danima jeseni ove cipele uživat će najveću popularnost

10.08.2023 u 13:13

Bionic
Reading

Među trendi obućom u aktualnoj sezoni samo su se četiri modela uspjela održati toliko da ćemo ih naći u samom vrhu modne scene na početku rujna i nove školske godine

Tijekom aktualne sezone proljeće/ljeto, modna scena obilovala je iznenađenjima, posebno kada je riječ o cipelama. Između espadrila na punu petu, ribarskih sandala ili omraženih crocsica, mnogi su se modeli etablirali u trendovima, a pojedini će nastaviti svoju vladavinu i u novoj jesensko-zimskoj sezoni pred nama.

Obuća koja će dominirati jesenskom sezonom

Među cipelama koje ćemo zasigurno pronaći u modnim trendovima za početak školske godine, prije svega su to balerinke s detaljem remenčića. Viđene na stopalima vodećih trendseterica poput Belle Hadid, Dua Lipe ili Katie Holmes, nametnule su se kao ‘it’ model ove sezone, a s obzirom na njihov bezvremenski dizajn koji ide uz sve, prognozira im se još veći rast popularnosti u narednim mjesecima.

  • +9
Balerinke s remenčićima Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tu su i legendarne tenisice Samba brenda adidas koje je modna biblija Vogue tijekom prošlogodišnje sezone jesen/zima proglasila tenisicama 2023. godine. Sudeći po stajlinzima modnih ovisnica iz mjeseca u mjesec, sambice su i dalje odabir broj jedan, što će vrlo vjerojatno biti slučaj i u prvim danima jeseni.

  • +4
Adidas Samba Izvor: Promo fotografije / Autor: Adidas promo

Kao idealna alternativa balerinkama i trendovskim tenisicama stižu mokasinke. Ove must-have cipele u ženskoj garderobi najbolje opisuju takozvani preppy, odnosno štreberski stil odijevanja koji pet minuta slave standardno uživa u prvim tjednima rujna. O njihovoj popularnosti dovoljno govori činjenica da najveće predvodnice trendova od njihovog nošenja ne odustaju ni usred ljeta.

  • +23
Elegantne mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Na kraju, tu su modeli cipela s dodatkom minijaturne pete kitten. Viđeni na modnim revijama Kenza, Miu Miu ili francuskog Diora, ultra elegantne cipele s petom kitten uspjele su zavesti najveće brendove, ali i iskusne fashionistice. Zbog toga će i na jesen biti na čelu modne scene.

  • +6
Mokasinke s kitten potpeticom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo