ZBOGOM T-SHIRTU?

Ovaj laskavi komad s početka milenija uskoro bi mogli viđati posvuda

08.08.2023 u 13:35

Bionic
Reading

Posljednjih sezona svjedoci smo velike popularnosti trendova kakvi su modnom scenom dominirali početkom milenija a, sudeći po svemu, ni u novoj jesensko-zimskoj sezoni pred nama nećemo ih uspjeti zaobići

Dok se oko skinny modela traperica kao hit komada s početka milenija još uvijek lome koplja, isto se ne može reći za nekadašnji must- have komad u ormarima fashionistica iz 2000-ih, a riječ je o drapiranim modelima topića.

Nakon što su se ove sezone vratili na velika vrata, njihova popularnost samo će nastaviti rasti u mjesecima pred nama, o čemu dovoljno svjedoči njihova bogata ponuda na policama trgovina.

  • +5
Drapirani topići Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Drapirane tkanine odigrale su veliku ulogu u isticanju senzualnosti i minimalizma u jesensko-zimskim kolekcijama vodećih brendova u svijetu mode. Talijanska Bottega Veneta predstavila je komade labavog ovratnika, na reviji Saint Laurenta uočene su drapirane bluze satenskog sjaja dok je američki The Row, simbol estetike tihog luksuza, u novoj jesensko-zimskoj kolekciji ponudio mnoštvo komada od nabranih tkanina.

  • +21
Saint Laurent FW23 Izvor: Profimedia / Autor: ZABULON LAURENT/ABACA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Iako ne možemo zanemariti Y2K konotacije kada je riječ o drapiranim topićima, u odnosu na tadašnje modele, nove verzije ističu se šik bojama i luksuznijim tkaninama, a majice s detaljem drapiranog ovratnika izgledaju elegantnije nego ikad.

Dostupni u nizu krojeva, drapirani topići su nedvojbeno laskav komad koji se s lakoćom nosi i kombinira s mnoštvo komada iz ormara. Modeli majica s drapiranim ovratnikom mogu se kombinirati sa svime i svačim, od traperica do hlača širokih nogavica i gotovo svim siluetama suknji.

Uz bok renomiranim dizajnerskim brendovima, omiljene high street trgovina prihvatile su suptilnu notu koju emitiraju današnje verzije drapiranih topića s modnih pisti kao šik i jednostavan način za zakoračiti u novu sezonu sa stilom.