SEZONSKI ADUT

Posebno laskaju preplanulom tenu: Neodoljive žute haljine osvojile modne ovisnice

09.08.2023 u 13:26

Bionic
Reading

Iako se čini da ružičasta estetika barbiecore ovog ljeta dominira svakim segmentom mode, na vidiku je još jedan trend koji tiho preuzima svjetla reflektora

Za videospot svog novog singla ‘What Was I Made For’ koji se pronašao na soundtracku ljetnog kino hita ‘Barbie’, pop zvijezda Billie Eilish odabrala je haljinu žute boje i na taj način predstavila nekonvencionalan koncept za najpoznatiju lutku na svijetu.

Nije samo Eilish u vremenima kada dominiraju ružičasti tonovi gdje god se okrenemo posegnula za žutom u formi haljine. Ovaj trend posljednjih tjedana uzeo je veliki zamah na društvenim mrežama i u svijetu fashionistica, koje za svaku ljetnu prigodu biraju haljine vrlo svijetle i vibrantne nijanse žute.

Jedna od najvećih predvodnica trendova, američka it djevojka Kendall Jenner, tijekom boravka u Parizu osvanula je u briljantnom primjerku žute haljine. S detaljem halter ovratnika i mnoštvom šljokica, stiže s potpisom talijanske Bottega Venete, a poput Jenner jednako upečatljivim modelima žutih haljina nisu odoljele ni jedne od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice.

  • +4
Žute haljine u stajlinzima street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dovoljno je pogledati njihove stajlinge na Instagramu ili s ulica svjetskih prijestolnica mode i zaključiti da su žute haljine neodoljivi ljetni trend koji posebno laska preplanulom tenu.

Uz bok dizajnerskim brendovima, omiljene high street trgovine također nude brojne i ništa manje zanimljive primjerke žutih haljina koje se isplati uključiti u ljetnu garderobu.

  • +8
Žute haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo