ZA MARKS & SPENCER

Twiggy osmislila odjeću za žene od 18 do 80

17.02.2012 u 11:36

Bionic
Reading

Ovog puta britanska veteranka Twiggy nije se našla u ulozi modela, nego je kreirala prvu kolekciju za Marks & Spencer koja će se u trgovinama pojaviti u travnju

Bivši supermodel, glumica i pjevačica Twiggy (62), ovaj put nije zaštitno lice Marks & Spencera, nego je dizajnirala prvu kolekciju za tu britansku modnu kuću koja će se u trgovinama pojaviti u travnju, a kolekcija uključuje 47 odjevnih predmeta.

'Kate Bostock, kreativna direktorica ženske kolekcije Marks & Spencer, i ja dogovarale smo se o kolekciji gotovo tri godine. Kolekcija je namijenjena svima od 18 do 80 godina i nadam se da će se kupcima svidjeti. Prvu kolekciju Twiggy Dresses kreirala sam 1967. godine, no ona je bila namijenjena mladim djevojkama jer sam i sama tada bila tinejdžerica. No sad mislim da mogu dizajnirati i za mlađe i za starije', rekla je Twiggy.

U kolekciji inspiriranoj Twiggynim zaštitnim znakom - bezvremenskim androginim izgledom, svatko može pronaći nešto za sebe. Od sakoa, 'skinny-hlača' i haljina različitih uzoraka koje prate liniju tijela za poslovni izgled do 'palazzo-hlača' širokih nogavica, majica i modnih dodataka poput marama i šešira za ležeran 'styling'.

Kao jedan od supermodela koji je krasio naslovnicu Voguea otkrila je kako joj je Kate Moss jedna od najdražih Vogueovih lica:
'Ona je najbolja! Tako je lijepa i zabavna. Odradila sam nekoliko snimanja s njom i nevjerojatno je duhovita.'