JEDNA JE twiggy

Slavna manekenka o starenju: 'Moram priznati da se ponosim svojim borama'

29.05.2023 u 14:38

Bionic
Reading

Twiggy je bila ikona 60-ih godina kada se proslavila kao tinejdžerski model, a danas tvrdi kako se ponosi svojim borama i izbjegava estetske zahvate u širokom luku

Ikona 60-ih Twiggy i u osmom desetljeću oduševljava zanosnim izgledom i licem koje kao da ne poznaje bore i starenje. U dobi od 73 godine otkrila je tajnu održavanja svoje prirodne ljepote uz koju blista više od pola desetljeća nakon što je doživjela vrhunac svoje slave.

Punim imenom Lesley Lawson, Twiggy je stekla slavu kao tinejdžerski model, nakon čega su uslijedili angažmani u svijetu filma, glazbe i mjuzikla, a sve je okrunila nominacijom za nagradu Tony 1983. godine te dobivanjem britanske počasne titule dame 2019. godine.

  • +4
Twiggy Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

'Moram priznati da se ponosim svojim borama. Shvaćam zbog čega neki ljudi odluče napraviti malene zahvate, tko zna, možda se i ja za to odlučim jednog dana. No, ono što sigurno nikad neću učiniti jest natrpati lice raznim injekcijama i imati one smiješne obraze koji izgledaju kao da su punjeni klupkom šećerne vune. Preplašilo bi me to', kaže Twiggy, koja je među rijetkima u svojoj branši koja se uspješno oduprla trendu pomlađivanja estetskom kirurgijom.

'Razlog je jednostavan: nimalo mi se ne sviđa ideja da se išta umjetno nalazi u mojem tijelu.'

Osim što je poštedjela svoje lice pretjeranih zahvata, jedna od tajni njenog mladolikog izgleda nalazi se i u redovitoj tjelovježbi.

'Jednom tjedno idem na pilates i on me spasio od bolova u leđima koji su postali nesnosni oko 60. godine. Istina je i da sam se malo udebljala, ali to je normalno u mojoj dobi', pojašnjava 73-godišnja ikona.

Nedavno je 81-godišnja Martha Stewart izazvala pravu pomutnju kada je pozirala u kupaćem kostimu izgledajući podjednako zanosno kao i svaka druga Playboyeva zečica. Ipak, Twiggy nije spremna na sličan potez.

'Jednom riječju - ne. Nisam to radila u mladosti pa ne bih ni sada. Ne smeta mi što to rade drugi, ali jednostavno nije za mene', zaključuje bivša manekenka.