VLADAVINA VODENJAKA

Trenutni planetarni raspored najviše pogoduje Vagama, Blizancima, Ovnovima i Strijelcima, a Lavovi i Škorpioni naći će se u unakrsnoj vatri

24.01.2021 u 07:42

Bionic
Reading

Razdoblje Vodenjaka započelo je u utorak 19. siječnja u 21 sat i 39 minuta, kad je Sunce zakoračilo u jedanaesti zodijački znak i pridružilo se Merkuru, Jupiteru i Saturnu. U ponedjeljak 1. veljače i Venera će ući u u Vodenjaka, čime će povećati broj planeta naguranih u jedan djelić ekliptike na pet. Ta nam gužva daje naslutiti da će iduća četiri tjedna, do početka vladavine Riba, biti vrlo intenzivno vodenjačka.

Trenutni planetarni raspored najviše pogoduje Vagama, Blizancima, Ovnovima i Strijelcima. Voljeli bismo među privilegirane uključiti i Vodenjake, no njihov je znak na udaru planeta u Biku, kao što su Bikovi istovremeno na udaru vodenjačkih planeta. Na dnu su ljestvice Lavovi i Škorpioni, koji se nalaze u unakrsnoj planetarnoj 'vatri' iz smjera Bika i Vodenjaka.

  • +18
Ashton Kutcher je horoskopski Vodenjak, rođen je 7. veljače 1978. Izvor: Profimedia / Autor: Premiere/RR / Backgrid USA / Profimedia

U skladu s umnom prirodom trenutno vladajućeg znaka, ovo će razdoblje biti obilježeno jačim prisustvom intelektualaca u javnom životu, promicanjem znanosti i društvenim aktivizmom. Bit ćete skloniji preispitivanju društvenih normi, eksperimentiranju i iskušavanju novih alata i metoda djelovanja. Prepoznat ćete svoja ograničavajuća uvjerenja, običaje i pretpostavke i nastojati ih zamijeniti prikladnijim i funkcionalnijim.

Učit ćete širom otvorenih očiju

Htjet ćete upijati nova znanja bilo samostalno ili u sklopu institucionalnog obrazovanja. Radoznalost će vam porasti, kao i sposobnost memoriziranja naučenog gradiva. Ako ste među onima koji uglavnom ignoriraju ono što se događa oko njih, percepcija će vam sada biti izoštrenija. Zahvaljujući njoj, vidjet ćete okolinu u življim bojama, otkrivati drukčije ljude nego inače i uočavati neočekivane prilike.

Ovo je povoljno vrijeme za osobnu i profesionalnu transformaciju. Realnijim promatranjem sebe i sagledavanjem svog života, utvrdit ćete gdje griješite i što vam nedostaje. Zanemarujete li zdravlje, ili možda društveni život, stvaralačke potencijale, profesionalne ciljeve? Štogod bilo u pitanju, pristupit ćete problemu sa svježim zamislima i planovima.