ASTRO INFO

Masovna preslagivanja planeta najavljuju promjene na globalnom i osobnom planu

09.01.2021 u 08:05

Bionic
Reading

Velika seoba planeta u nove znakove nastavlja se u siječnju, nakon što su prošlog mjeseca Jupiter i Saturn prešli iz Jarca u Vodenjaka

Minulog tjedna Mars je okončao sedmomjesečni obilazak Ovna i smjestio se u Biku, Merkur je uletio u Vodenjaka, a Venera u Jarca. Presložena planetarna shema ukazuje na društvene i političke promjene od globalnog značaja.

To bi se moglo ticati dolaska nove, ideološki različite garniture na vlast u Sjedinjenim Državama. Poslije četiri burne godine pod ekscentričnim konzervativcem Donaldom Trumpom (Blizanac), stanovnici Bijele kuće postaju Joe Biden (Škorpion) i Kamala Harris (Vaga saturnovskog tipa).

Prelazak brzih planeta u nove znakove najavljuje značajne pomake u svakodnevnom životu. Merkur, planet komunikacije, prometa, trgovine i misaonih procesa od petka 8. siječnja nalazi se u vodenjačkom okruženju. Dok je u tom znaku bit ćete sposobni opažati pojedinosti koje su vam ranije promicale i razmišljati na svjež način, izvan standardnih okvira.

  • +3
Amanda Holden je horoskopski Vodenjak, rođena je 16. veljače 1971. Izvor: Profimedia / Autor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Zanimat ćete se za teme koje ste dosad izbjegavali, izvlačiti originalne zaključke i mijenjati pogled na neke ljude i pojave. Na nešto ćete postati više, a na nešto drugo manje tolerantni. Htjet ćete priopćiti ljudima promjene u razmišljanju koje srećete i upuštati se u prepirku sa svakim tko vam izrazi neslaganje. Bit ćete najsretniji ako naiđete na neistomišljenike koji će vas uzalud pokušati preobratiti, kao i vi njih.

Istog dana kad je Merkur započeo dvomjesečni boravak u Vodenjaku, Venera se preselila u Jarca, gdje će se do 19. siječnja družiti sa Suncem. Kad je planet ljubavi, estetike i putenih užitaka u ovom hladnom i opreznom znaku, romantika ustupa mjesto praktičnosti. Sviđat će vam se sređene osobe s jasnim ciljevima i trezvenim ogledima na život. Odbijat ćete se prepustiti strasti s osobom koja se ne čini 'materijalom' za dugoročan i stabilno udoban odnos. U estetici ćete težiti jednostavnošću i nalaziti ljepotu u redu, simetriji i uporabnoj vrijednosti predmeta. Venera će ući iz Jarca u Vodenjaka 1. veljače.

  • +2
Irina Shayk je rođena u znaku Jarca 6. siječnja 1986. Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Budući da će planeti idućih tjedana biti razbacani po zodijaku, teško je izdvojiti znakove kojima će ostatak siječnja biti izrazito povoljan. S druge strane, nema dvojbe oko znakova kojima preporučujemo najveći oprez i suzdržanost. Ta 'čast' pripada Bikovima, Lavovima, Škorpionima i Vodenjacima rođenima u prvih deset dana svog znaka.