PLANETARNA KRETANJA

Siječanj donosi strašan nebeski rat na relaciji Bik – Vodenjak, ali i olakšanje Rakovima, Vagama, Jarcima i Ovnovima

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 03.01.2021 07:46
  • Objavljeno 03.01.2021 u 07:46
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Allexxandar / Alamy / Alamy / Profimedia

Ulazak Marsa u Bika i Sunca u Vodenjaka obilježit će planetarnu sliku siječnja 2021. Veći broj planeta položenih u ova dva međusobno neprijateljski nastrojena znaka najavljuje prirodne i političke nevolje, ali ne možemo precizno utvrditi gdje. Krajem mjeseca Merkur postaje retrogradan u Vodenjaku, no taj će se astro-fenomen najviše ticati veljače

Ulaskom Marsa u Bika, nakon sedam mjeseci u Ovnu, olakšanje stiže Rakovima, Vagama, Jarcima i samim Ovnovima. Najveći će teren pasti s leđa Jaraca, kojima je planetarni prilično povoljan raspored, dok će se Ovnovi i Vage nalaziti u prijelaznom razdoblju do 19. siječnja, kad će i njima krenuti na bolje. Međutim, pripadnici prvih dekada Bika, Lava, Škorpiona i Vodenjaka naći će se u nebranom grožđu.

Već 7. siječnja Mars-Uran u Biku, Mjesec u Škorpionu i Jupiter-Saturn u Vodenjaku stvorit će T-kvadrat, odnosno postavit će se u raspored slova T. Takva formacija ukazuje na snažne napetosti u prirodi i društvima, uključujući katastrofe, prevrate, vojne udare i agresije.

  • +26
  • +23

Candice Bergen je u horoskopu Bik, rođena je 9. svibnja 1946.

Izvor: Profimedia / Autor: - / Everett / Profimedia

Drugi T-kvadrat pojavit će se 28. siječnja, samo što će Mjesec tom prilikom biti u Lavu, dok će se planetima u Vodenjaku pridružiti Sunce.

T-kvadrat se javlja kad se jedno ili više nebeskih tijela istovremeno nađe u kvadratu (razmaknut 90 stupnjeva) s drugima, koja su u međusobnoj opoziciji (razmaknuti 180 stupnjeva). Budući da će se odvijati unutar prvih deset stupnjeva fiksnih znakova, najpogođeniji T-kvadratom bit će Bikovi rođeni u travnju, Lavovi u srpnju, Škorpioni u listopadu i Vodenjaci u siječnju. Ljudi iz tog dijela zodijaka nailazit će na više prepreka, tuđih antipatija i zlosretnih okolnosti. I oni će moći napredovati, ali uz više truda, opreza i naprezanja.

T-kvartal redovno se odražava i na globalnom planu tako što zakuhava političku situaciju i ojačava neprijateljstva. Među najtežim danima mjeseca bit će interval između 18 i 30. siječnja, unutar kojeg pada i inauguracija novog američkog predsjednika. Ne isključujemo mogućnost da Donald Trump i njegove pristalice izvuku iz rukava trik koji bi omeo stupanje Joea Bidena na vlast.

Dok će Sunce, Mars i Jupiter uskoro otići dalje, Saturn u Vodenjaku i Uran u Biku dugo će ostati u lošem međuodnosu, što daje naslutiti da ni 2021. neće biti ugodna.

  • +16
  • +13

Kimberley Garner je horoskopski Vodenjak, rođena je 10. veljače 1991.

Izvor: Profimedia / Autor: ChrisBrandis.com / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!