NOVI ADUT

Trend koji ćemo viđati posvuda: Ove verzije mokasinki pokorit će modnu scenu

30.09.2023 u 20:03

Bionic
Reading

Ne morate biti modni stručnjak da biste znali da su mokasinke modni artikl koji ponajviše opisuje talijanski Gucci, od klasične verzije modela Horsebit iz 1953. godine do modernih inačica s printom logotipa

Ova kultna obuća sveprisutna je u svim kolekcijama brenda, bez obzira na godišnje doba, a njezinim dizajnom uvijek se iznova poigravaju različiti kreativni direktori talijanske modne kuće.

Novi dizajner Guccija, Sabato De Sarno, nije iznimka. Željno iščekivanom debitantskom kolekcijom za novu sezonu proljeće/ljeto privukao je pozornost upečatljivim mokasinkama Horsebit s ravnim i glomaznim potplatom.

SABATO DE SARNO

Gucci se vraća korijenima: S novim dizajnerom otvorili novo poglavlje i prigrlili 'tihi luksuz'

Pogledaj galeriju

I dok su se nekada smatrale dominantno muškim modelom obuće, mokasinke ili loaferice danas su kamen temeljac ženske garderobe s brojnim slavnim obožavateljicama.

Navedeno se, između ostalog, može zahvaliti njihovoj stalnoj evoluciji i svestranosti, u ravnoteži između klasičnog i suvremenog stila, kao što smo vidjeli na najiščekivanijoj modnoj reviji. Mokasinke s platformom, ako je suditi po debitantskoj kolekciji Sabata De Sarna za Gucci, sljedeće sezone postat će novim predmetom žudnje fashionistica.

Mokasinke s platformom po viziji Guccija

Čak i ako je De Sarno, kao novi dizajner Guccija, potpuno redefinirao dramatičan i teatralan stil koji je karakterizirao brend u eri Alessandra Michelea, novi minimalizam nije u potpunosti preuzeo vlast: mokasinke s platformom pokazale su da je odvažni duh još uvijek prisutan. Predstavljene su u klasičnoj crnoj boji, trezvenim tonovima smeđe i tamnocrvenoj, ali i u višebojnom prugastom uzorku te u kombinaciji s hlačicama.

Većina odjevnih predmeta predstavljenih u kolekciji, po svim svojim elementima, zadovoljavaju popularnu estetiku tihog luksuza, odajući počast senzualnoj eri Toma Forda iz 90-ih.

U novoj sezoni proljeće/ljeto mokasinke s platformom nosit će se i uz elegantne minice. De Sarno se posebno fokusirao na retro ljepotu ovih voluminoznih cipela, predstavivši verzije s printom logotipa, efektom nijanse nude te zasićene zelene teksture.

Kultne mokasinke Horsebit s Guccijevim logom, majstorski uvećane zahvaljujući vrlo visokoj platformi, interpretiraju moderan stil s klasičnim korijenima, predstavljajući genijalan način za odmicanje od tradicionalnih okvira bez upadanja u maksimalizam. Dokaz toga su kombinacije s kratkim komadima retro estetike, neodoljive sportske i urbane privlačnosti.

Mokasinke s platformom u jarkim bojama nesumnjivo će postati novim omiljenim modelom trendseterica za kombiniranje, uz minimalističke haljine ili verzije presvučene sjajnim kristalićima.