DAŠAK BOJE

Poput luksuznih papuča: Nove cipele s potpisom Prade zaintrigirale modni svijet

22.09.2023 u 12:09

Bionic
Reading

Na milanskoj reviji modne kuće Prada, cipele su donijele dašak boje koji je osvijetlio eterične platnene haljine, kao i zadimljeno siva krojena odijela

Među Pradinim prijedlozima viđenim na modnoj pisti u Milanu- crne cipele na vezanje i salonke - pojavljuje se trendi model koji bi iduće sezone proljeće/ljeto mogli viđati posvuda.

U šiljastoj i četvrtastoj verziji potplata, sa izduženom siluetom koja ne ide u esktreme, talijanska modna kuća predstavila je ravne modele cipela miče koji podsjećaju na spavaće papuče holivudskih diva iz 40- ih, a imaju čak i završni sloj gornjišta, od sjajnog svilenog satena, poput luksuznih spavaćica.

Pradina minimalistička (i posve suvremena) interpretacija modnog klasika s početka 20. stoljeća izlazi iz spavaće sobe kako bi se nosila s haljinama do koljena koje su eterične i tajanstvene, poput holivudskih diva tog doba, zahvaljujući sanjivim volanima.

  • +9
Prada revija Spring/Summer 2024 Izvor: EPA / Autor: Daniel Dal Zennaro

Najzanimljiviji detalj novog Pradinog noviteta u svijetu obuće nesumjivo je dizajn minijaturne pete, interpretirane prema estetskim kodeksima milanske modne kuće.

Na ovim cipelama ne nalazimo klasičnu petu, već verziju u obliku trokuta koja vjerno prikazuje logo modne kuće. Pradine mule cipele po uzoru na papuče nesumnjivo će zaintrigirati fashionistice jednom kada postanu dostupne u prodaji.

U MILANU

Pogledajte tko je sve bio na Pradinoj svečanoj večeri: Scarlett, Emma, Chiara...

Pogledaj galeriju