AZIJSKA KUHINJA

Tražite ideje za ukusni obrok? Ovi prefini rezanci bogatog okusa su za prste polizati

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 09.09.2020 13:58
  • Objavljeno 09.09.2020 u 13:58
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Timur Badeshov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako ste ljubitelj/ica egzotičnih jela, zasigurno će vas oboriti s nogu ovaj jednostavni recept za pripremu začinjenih kineskih rezanaca

Zašto ne biste sebi i svojoj obitelji priredili jelo koje će oduševiti sve one koji cijene azijsku kuhinju koja se odlikuje intenzivnim okusima, neobičnim umacima i začinima koji joj daju posebnu čar?

Za samo 30 minuta moći ćete uživati u ovom ukusnom jelu, od čega ćete 10 minuta utrošiti na pripremu, 10 minuta na marinadu, a 10 minuta na kuhanje.

Sastojci (za 4 osobe):

200 grama nemasne svinjetine izrezana na tanke trake

2 žličice sojinog umaka

½ žličice šećera u prahu

3 žličice žlice biljnog ulja

3 nasjeckana režnja češnjaka

1 žlica umaka Hoisin

1 žlica chilli umaka

1 žlica kečapa

½ žličice soli

½ žličice žličica crnog sojinog umaka

600 grama pšeničnih rezanaca

1/3 ribanog krastavca

Priprema:

U zdjeli izmiješajte svinjetinu, 1 žličicu sojinog umaka, šećer, 1 žličicu kukuruznog škroba i 1 žlicu vode. Ostavite da se marinira 10 minuta. Dodajte 1 žlicu ulja. U woku zagrijte ulje i pirjajte češnjak 1 minutu na srednje jakoj vatri, dok ne pusti sve arome. Zatim dodajte svinjetinu, senf, zeleni umak, umak od čilija, kečap i ostatak umaka od soje. Pirjajte još 2 do 3 minute dok se svinjetina ne skuha.

Dodajte sol i 15 dcl vode. Pustite da zavrije, a zatim dodajte umak od crne soje. U maloj posudi otopite ostatak kukuruznog škroba sa 2 žlice vode, a zatim ulijte u wok. Prokuhajte i pustite da se zgusne 30 sekundi uz neprestano miješanje. U međuvremenu stavite lonac s vodom da zavrije i uronite u njega rezance. Kuhajte, slijedeći upute za pakiranje dok ne omekšaju. Ocijedite ih i prebacite u posudu za salatu ili u 4 zdjelice za posluživanje. Prelijte smeđim umakom, pospite ribanim đumbirom i poslužite. Dobar tek!