TEŠKO IM JE ODOLJETI
Hrana za dušu: Za ručak vam predlažemo gratinirane njoke prema receptu poznatog pariškog restorana

Izvor: Profimedia / Autor: Petr Štěpánek / Panthermedia / Profimedia
Njoki su oduvijek bili hrana za dušu, a posebno oni izrađeni prema originalnoj talijanskoj recepturi s pregršt šalše i sira. Jedno takvo jelo priprema se u restoranu Cali Sisters, a mi smo se domogli recepta koji je vrlo jednostavan za pripremu, pogotovo koristite li kupovne njoke.
Ukoliko ste ipak vješte ruke i radije biste njoke pripremili sami, OVDJE provjerite kako korak po korak napraviti domaće njoke.
-
ZA PRSTE POLIZATI
Njezino najpopularnije jelo: Ovaj recept za lazanje slavne talijanske kuharice morate probati
-
ISPROBAJTE
Najčešći nedjeljni ručak: Nekoliko korisnih trikova za savršeno pečeno pile
-
JEFTIN DESERT KOJI OSVAJA
Dolaze vam iznenadni gosti? Ove jednostavne raffaello kuglice spas su u zadnji čas
Gratinirani njoki za četiri osobe
Sastojci
- 800 g of njoka
- 600 g konzervirane rajčice u komadu
- 200 g cherry rajčica
- 3 češnja češnjaka-
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica origana
- 1/4 žličice smeđeg šećera
- 1 mozzarella
- 150 g ricotta sira
- naribani parmezan i krupno rezani lješnjaci
Priprema
1. U wok dodajte maslinovo ulje i kratko prepržite čenjak (pazite da ne zagori).
2. Dodajte konzerviranu rajčicu u komadu, cherry rajčice, origano i smeđi šećer. Začinite i pustite umak da se krčka na niskoj temperaturi oko 40 minuta.
3. U zavreloj vodi skuhajte njoke dvije do tri minute. Njoki su gotovi kad isplivaju na površinu.
4. Njoke ocijedite i prebacite u umak. Promiješajte i prebacite u posudu za pečenje. Možete koristiti jednu veću ili četiri manje posudice poput onih za lazanje.
5. Na vrh dodajte ricottu i naribajte parmezan te pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
U slast!

Gratinirani njoki
Izvor: Profimedia / Autor: Petr Štěpánek / Panthermedia / Profimedia
- hrana
- recept
- namirnice
- RECEPTI
- kuhanje
- ručak
- njoki
- njoke
- jelo
- jela
- tportalova slana kuharica
- slana jela