TEŠKO IM JE ODOLJETI

Hrana za dušu: Za ručak vam predlažemo gratinirane njoke prema receptu poznatog pariškog restorana

08.09.2020 u 14:45

Bionic
Reading

Nedavno otvoren pariški restoran Cali Sisters otkrio je svoj prepoznatljivi recept kuće za gratinirane njoke sa šalšom, mozzarellom i ricottom koja će vas u trenu raspoložiti nakon napornog radnog dana

Njoki su oduvijek bili hrana za dušu, a posebno oni izrađeni prema originalnoj talijanskoj recepturi s pregršt šalše i sira. Jedno takvo jelo priprema se u restoranu Cali Sisters, a mi smo se domogli recepta koji je vrlo jednostavan za pripremu, pogotovo koristite li kupovne njoke.

Ukoliko ste ipak vješte ruke i radije biste njoke pripremili sami, OVDJE provjerite kako korak po korak napraviti domaće njoke.

Gratinirani njoki za četiri osobe

Sastojci

  • 800 g of njoka
  • 600 g konzervirane rajčice u komadu
  • 200 g cherry rajčica
  • 3 češnja češnjaka-
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica origana
  • 1/4 žličice smeđeg šećera
  • 1 mozzarella
  • 150 g ricotta sira
  • naribani parmezan i krupno rezani lješnjaci

Priprema

1. U wok dodajte maslinovo ulje i kratko prepržite čenjak (pazite da ne zagori).

2. Dodajte konzerviranu rajčicu u komadu, cherry rajčice, origano i smeđi šećer. Začinite i pustite umak da se krčka na niskoj temperaturi oko 40 minuta.

3. U zavreloj vodi skuhajte njoke dvije do tri minute. Njoki su gotovi kad isplivaju na površinu.

4. Njoke ocijedite i prebacite u umak. Promiješajte i prebacite u posudu za pečenje. Možete koristiti jednu veću ili četiri manje posudice poput onih za lazanje.

5. Na vrh dodajte ricottu i naribajte parmezan te pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.

U slast!