modni KLASIK

Traper jaknu uvijek se isplati imati u omaru, a evo kakvi se modeli nude ove jeseni

30.08.2022 u 14:52

Bionic
Reading

Poput balonera ili klasičnih kožnih jakni bajkerskog stila, jakne od trapera predstavljaju idealan odabir u prijelaznom razdoblju i efikasno rješenje u danima u kojima ne znate kojim biste komadom začinili svoju odjevnu kombinaciju

Kao što je slučaj s većinom laganih jakni za prijelazno razdoblje i traper modeli danas su najpoželjniji u predimenzioniranom obliku i vintage dizajna po uzoru na primjerke iz 80-ih i 90-ih godina.

  • +10
Traper jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Zaljubljenice u modu rado se vraćaju jaknama od trapera koje spretno uključuju u svoje dnevne, ali i večernje kombinacije, a posljednjih sezona svjedoci smo velike popularnosti 'traper na traper' stajlinga, u kojima denim jakne imaju ključnu ulogu.

Nošenje trapera od glave do pete u kolekcijama za sezonu jesen/zima predložili su dizajnerski brendovi poput Isabel Marant i Diesela u režiji dizajnera Glenna Martensa koji se ove sezone ozbiljnije poigrao sveprisutnom y2k estetikom.  

  • +15
Diesel jesen/zima 2022. Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Budući da je traper jedan od materijala koji najviše zagađuje okoliš, brojni brendovi danas nude jakne od trapera stvorene na ekološki odgovoran način. S druge strane, ove sezone nikako nećete pogriješiti odlučite li se za traper jaknu bezvremensg izgleda.