ZASLADITE SE!

Torta od grčkog jogurta i maslinovog ulja

06.12.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Osvježavajuća, ukusna i jednostavna za napraviti, to su tri glavne odlike torte od grčkog jogurta i maslinovog ulja

Maslinovo ulje je poznato po svojim blagodatima, a ako ga inače ne volite, probajte ovaj recept za kolač u koji osim ulja ide i grčki jogurt te limeta s bloga Souvlaki For The Soul


Možete naribati domaći limun
Sastojci:

1 šalica punomasnog grčkog jogurta
1/3 šalice maslinovog ulja
1 šalica šećera
korica jednog limuna ili limete po želji
1/4 šalice soka od limete
2 jaja
1 i 3/4 šalice prosijanog običnog brašna
1 i pol žličica praška za pecivo
pola žličice soli

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih, a kalup promjera oko dvadesetak centimetara namastite maslinovim uljem.

Zatim u jednoj velikoj zdjeli pomiješajte sve mokre sastojke dok ne dobijete ravnomjernu smjesu, a u drugu zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo i sol. Kada pomiješate suhe sastojke, preko njih prelijte mokru smjesu i lagano ih sjedinite samo kuhačom. Nemojte miješati kao da mijesite tijesto niti koristiti električnu miješalicu.

Tako pripremljenu smjesu ulijte u kalup i pecite otprilike 45-50 minuta. Torta je gotova kada gornji sloj dobije smećkastu boju, a vilica koju ste upiknuli u kolač ostane čista. Nakon što se pečeni kolač hladio pet minuta okrenite ga na pladanj za torte, ohladite do kraja i posipajte limunovom koricom.