hit modeli

Topli, topliji, najtopliji: Teddy kaputi nose se i ove godine, a ovo su neki od najljepših

26.11.2022 u 10:14

Bionic
Reading

Teddy krzneni kaput klasik je zimske garderobe. Topao, udoban i tako chic – ovaj kaput vraća se na listu trendova, a itekako je mnogo razloga za to da se u hladne dane zaogrnete njime. Ovo je priča o kaputu koji baš svi priželjkuju, a najljepši modeli u kojima ćemo dočekati zimu pravi su gušt

Mnogi iz djetinjstva pamte sličnu uspomenu – meko krzno omiljenog plišanca, najčešće medvjedića, tako ugodno da mami da se zavučete u njega. A sada stižu dobre vijesti - u sezoni jesen/zima 2022./2023. možemo ponovno oživjeti taj osjećaj zahvaljujući kaputu koji se iz godine u godinu vraća u ormare. Počinje sezona teddy modela.

Teddy kaput - najtopliji modni trend za zimu 2022./2023.

Takozvano plišano krzno, poznato zbog igračaka, temelji se na striži, odnosno janjećoj koži. Neke modne kuće, uključujući Pradu i Dries van Noten, u izradi svojih kreacija surađivale su s njemačkom tvrtkom Schulte-Mohair, a ona također opskrbljuje tvrtku za izradu igrački Steiff.

Teško da bilo koji drugi materijal može dati takav osjećaj topline i ugode na niskim temperaturama, a to što je stilski dotjeran i pruža vrlo trendi izgled dodatne su prednosti ovog modela kaputa.

Ipak, vjerojatno najvažniju ulogu u priči o uspjehu teddy kaputa odigrao je model Teddy Bear Icon Coat modne kuće Max Mara - debitirao je na modnoj pisti 2017. godine i od tada postao sastavni dio trendovske zimske garderobe. A nose ga baš svi, od modela i influencerica do glumica, od Kim Kardashian do Katie Holmes.

Teddy kaput zapravo se u ponudi Max Mare nalazi od 1980-ih, a nedavno su oživjeli stari dizajn udahnuvši mu malo osvježenja. Ian Griffiths, kreativni direktor brenda, istražujući i kopajući po arhivima modne marke otkrio je taj kultni model i s talijanskim proizvođačem razvio tehniku ​​kojom se udobno krzno može izraditi od svile. S cijenom od oko dvije tisuće eura, Icon Coat nipošto nije mala investicija, ali je jasno dokazao koliko je vječan - teddy bunda je siguran pratilac u mnogim hladnim danima.

Plišana bunda obično dolazi u toplim nijansama smeđe (baš poput plišanog medvjedića) pa se savršeno može kombinirati s trenutno vrlo trendi bež bojom, no popularne su i pastelne nijanse i svijetle boje poput ružičaste, zelene ili svijetloplave… Bacite oko na neke od najljepših modela sezone.

  • +5
Teddy kaputi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije