JEDNOSTAVAN RECEPT
Tjesteninu ne morate nužno kuhati; ovaj način pripreme sigurno će vam se svidjeti

Izvor: Profimedia / Autor: Ramon Grosso Dolarea / Alamy / Alamy / Profimedia
Ono što je važno imati na umu prilikom ovog načina pripreme tjestenine jest da, kada sirovu tjesteninu dodajte u posudu za pečenje, obavezno joj morate osigurati dovoljno tekućine u kojoj će se ona kuhati. Ukoliko u posudi nema dovoljno tekućine, tjestenina neće imati što popiti te će ostati tvrda.
-
MAŠTATE O NEČEM SLATKOM?
Jesen još uvijek nije završila pa zašto ne isprobati ovaj preukusni desert s bundevom koji će vam izmamiti osmijeh na lice
-
CAMILA ALVES MCCONAUGHEY
Pripremite losos sa samo tri sastojka: Supruga slavnog oskarovca otkrila recept kojem nećete moći odoljeti
-
JEDNOSTAVNO I UKUSNO
Vrijeme je da dan razvedrimo s malo slatkog: U ovaj cheesecake s bijelom čokoladom zaljubit ćete se na prvi zalogaj
Na ovaj način možete pripremiti razna jela s tjesteninom, baš kao što radite slasne lazanje. Neki vole umiješati tjesteninu u smjesu sira, vrhnja i mlijeka i pripremiti makarone sa sirom, dok se drugi radije odlučuju za nešto zdraviju i manje kaloričniju alternativu sa šalšom.
Jedan takav jednostavan recept naš je prijedlog za današnji ručak. Oko pripreme ovog recepta nećete imati puno posla, a prljavog posuđa gotovo da i neće biti.
Zapečene tagliatelle sa šalšom i mozzarellom

Tagliatelle sa šalšom poslužene s piletinom 'na naglo'
Izvor: Profimedia / Autor: myViewPoint / Alamy / Alamy / Profimedia
Sastojci
- 200 g tjestenine (tagliatelle)
- 600-700 g zdrobljene rajčice (možete koristiti i konzerviranu sjeckanu rajčicu)
- 1 deblja kriška mekog sira ili nekoliko kriški mozzarelle
- Parmezan
- 1 glavica luka
- Svježi bosiljak
- Maslinovo ulje
- 1 žličica češnjaka u prahu
- Sol
- Papar
Priprema
1. Nasjeckajte luk na sitne kockice i kratko popržite na malo ulja. Zatim dodajte šalšu ili skašenu rajčicu, začinite sa solju, paprom i češnjakom u prahu, poklopite i pustite da se krčka na vatri 15-ak minuta.
2. Kada je šalša gotova, pripremite posudu za pečenje i na dno ulijte malo šalše pa posložite klupka tagliatella.
3. Na vrh tagliatella dodajte nekoliko kockica mekog sira (ili kriške mozzarelle). Tagliatelle prelijte ostatkom šalše tako da su u potpunosti prekrivene, a po vrhu posipajte parmezan.
4. Posudu prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 45 minuta.
5. Izvadite porciju tagliatella na tanjur, prelijte ih šalšom u kojoj su se kuhala i posipajte ih svježim bosiljkom.
U slast!
Ukoliko vas zanima jedan ovakav sličan recept za zapečenu tjesteninu s jogurtom i špinatom, kliknite OVDJE.
- hrana
- recept
- namirnice
- RECEPTI
- kuhanje
- ručak
- tjestenina
- večera
- kuhanje tjestenine
- pečenje
- jelo
- obrok
- jela
- tportalova slana kuharica
- slana jela