JEFTINO, ZDRAVO I FINO

Tražite brzinski i štedljiv ručak koji će se svidjeti svima? Zapečena tjestenina sa špinatom naš je današnji favorit

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 11.09.2020 12:29
  • Objavljeno 11.09.2020 u 12:29
Zapečena tjestenina sa špinatom

Zapečena tjestenina sa špinatom

Izvor: Profimedia / Autor: Vasyl Faievych / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako ste potrazi za super jednostavnim, brzim i pritom ekonomičnim jelom za dane kad ne stižete provoditi sate uz štednjak, a koje možete pripremiti kao ručak ili kao večeru za cijelu obitelj, onda morate probati ovaj recept za zapečenu tjesteninu sa špinatom koja će se sigurno svidjeti svim ukućanima

Sastojci (za 4 osobe)

  • 500 g tjestenine (fusilli, penne ili nešto treće)
  • 500 g špinata (svježeg ili smrznutog)
  • 1 litra jogurta
  • 300 ml mlijeka
  • 3-4 jaja
  • 150 ml ulja
  • 1,5 žličica soli
  • malo suhog začina
  • cherry rajčice

Priprema

1. Podmažite duboki pleh za pečenje ili vatrostalnu posudu.

2. Istresite u posudu tjesteninu i ravnomjerno je rasporedite.

3. Umutite mutilicom jaja, dodajte ulje, mlijeko, sol, jogurt i isjeckan špinat.

4. Sve promiješajte i prelijte preko tjestenine te promiješajte da se sve sjedini. Na vrh posložite prepolovljene cherry rajčice.

5. Prekrijte mokrim i ocijeđenim papirom za pečenje (može i aluminijskom folijom) i pecite 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva. Skinite papir i pecite još 10 minuta kako bi se zapekao gornji sloj.

U smjesu kojom ste prelili tjesteninu možete dodati i šunku, pršut ili narezanu suhu, a umjesto špinata uvijek možete koristiti neko drugo lisnato povrće. Jelo poslužite uz času jogurta i sezonsku salatu. U slast!

Zapečena tjestenina sa špinatom

Zapečena tjestenina sa špinatom

Izvor: Profimedia / Autor: Vasyl Faievych / Alamy / Alamy / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!