OBRATITE PAŽNJU

Tajna savršenog tuša za oči leži u izbjegavanju ovih sedam grešaka

22.02.2021 u 12:33

Bionic
Reading

Savršeno iscrtana linija tušem za oči izgleda lijepo i laska obliku oka. Nažalost, postizanje navedenog nije uvijek lako i predstavlja veliki make-up izazov. Pri nanošenju tuša za oči nerijetko nam se događaju pogreške koje s lakoćom možemo izbjeći

Postoji dosta prepreka kada je u pitanju stvaranje idealne linije na očima uz pomoć tuša: debljina mora odgovarati, krilo koje oduzima dah trebalo bi izgledati besprijekorno, a naneseni tuš bi trebao izgleda identično s obje strane. Sve su to razlozi zbog kojih brojne dame tuš za oči koriste samo u posebnim prilikama, a za dnevni make-up najradije koriste maskaru. Šteta, jer je eyeliner pravi laskavac. Može optimizirati oblik očiju, učiniti da oči izgledaju veće i zadebljati liniju trepavica. Kako biste ubuduće mogli bolje i brže nanijeti tuš za oči, postoji sedam pogrešaka koje bi svakako trebali izbjegavati.

Nekorištenje primera

Svatko tko je uvjeren da primer za oči radi čuda samo kad je riječ o kompleksnom make-upu očiju, pogriješio je. U vlažnim uvjetima ili kada se znojimo, naneseni tuš ili olovka za oči s lakoćom se može preslikati na pomični dio kapka a upravo je to ono što bismo trebali izbjeći. Prije nego što svoje oči odlučite naglasiti tušem ili olovkom za oči, poslužite se primerom kojeg je dovoljno nanijeti u maloj količini čezkom duž linije trepavica. Na ovaj način naneseni tuš ili olovka za oči ostat će postojan bez mogućnosti preslikavanja na kapku.

Ne pribjegavate trikovima ili dostupnim alatima

Brojne dame se vole precijeniti i tušem se koriste samo za brzo crtanje linije. Ako niste vješti u nanošenju tuša, stvorena nepravilna linija može se obrisati i ispraviti prije nego nacrtate dvoje identične linije na očima.

Postoji mnoštvo korisnih trikova kada je riječ o olovkama i tuševima za oči koji pomažu u crtanju savršene linije kojoj težite.

Ne vodite računa o svom obliku očiju

Oblik oka može se istaknuti ili čak ispraviti dobrom olovkom ili tušem za oči. Spušteni kutovi očiju mogu se podići (mačje oko) i postići lifting efekt. Okrugle oči žele biti optički izdužene, zbog čega se naglašava vanjski kut oka iscrtavanjem linije na gornjoj i donjoj liniji trepavica, a obje linije konvergiraju se na vanjskom kutu i čine povezanu cjelinu.

Imate male oči ili obješene kapke i ne koristite vodootporni tuš

Tanka olovka za oči koja se proteže blizu linije trepavica i završava u ravnoj liniji neophodna je za male oči ili spuštene kapke. Odabir proizvoda također igra važnu ulogu. Eyeliner mora sjediti - cijeli dan na istom mjestu. To je moguće samo s vodootpornom olovkom za oči. Bolje se kloniti kremastih tekstura i umjesto toga koristiti tekuće teksture koje nemaju nikakav sadržaj masti i s lakoćom se suše nakon nanošenja.

Stegnete kapak i povučete ga prema gore

Čak i ako se u početku čini vrlo korisno, vrijedi sljedeće: Nikada ne zatežite kapke u stranu ili prema gore kako biste nacrtali olovku za oči. To mijenja oblik oka tako da eyeliner izgleda potpuno deformiran čim pustite kapak.

Uvijek koristite crnu olovku ili tuš za oči

Iako je riječ o pravom klasiku, ništa vas ne sprječava da omiljenu crnu olovku ili tuš za oči zamijenita onima u drugim bojama, Smeđe verzije izgledaju podjednako elegantno, izgledaju manje 'grubo' i posebno laskaju u izgledu u kombinaciji s prirodnim make-upom.

Ne primjenjujete tuš ili olovku za oči dovoljno blizu linije trepavica

Kao što je spomenuto na početku, pravilno nacrtani eyeliner također lako može zadebljati trepavice i učiniti ih punijima. Ali navedeno djeluje samo ako olovku ili tuš nanosite izravno na liniju trepavica. Zato nikada nemojte ostavljati prazninu između linije trepavica i eyelinera. Da biste dodatno zgusnuli trepavice, nanesite vodootporan tuš ili olovku duž vodene linije oka.