BEAUTY SAVJETI

Ne znate kako se našminkati za posao? Evo rješenja za sve vaše dvojbe

13.02.2021 u 13:35

Bionic
Reading

Bez obzira radite li u home officeu uz odrađivanje Zoom sastanaka ili odlazite u ured, jutarnje pripreme za posao dio su svakodnevice većine žena, a mnoge se iznova susreću s istim izazovom: kako se našminkati na prikladan, decentan način, a istovremeno lijepo izgledati

Poslovni make up mora biti primjeren prigodi i uredan no nikako prenapadan ili dramatičan poput večernjeg.

Takav make up se uz samo nekoliko koraka i po potrebi vrlo lako može transformirati u zavodljivi, večernji look.

'Poslovni make up trebao bi biti nježan, prozračan i elegantan, bez obzira na to čime se bavite te bi trebao biti sastavni dio poslovne kulture, s obzirom da nenošenje šminke ima sličan efekt kao i previše šminke', kažu edukatori iz Učilišta Arimed koji znaju sve tajne poslovnog make upa.

Ključ je u dobroj podlozi, neutralnim nijansama na očima i nježnim bojama na usnama.

Tajne poslovnog make upa Izvor: Promo fotografije / Autor: Arimed

'Kao i obično kod šminkanja, podloga i priprema kože najbitnije su za cjelodnevnu postojanost make upa. Nahranite kožu hidratantnom kremom, zatim odaberite tekući puder adekvatan za vaše stanje kože i dob te korektorom prekrijte podočnjake i ostale sitne nepravilnosti koje puder nije uspio prekriti. Lice nakon toga fiksirajte puderom u prahu ili kamenu te dodajte rumenilo breskvastih ili roskastih nijansi koje licu daju svježinu. Ni s jednim od proizvoda ne pretjerujte kako bi koža i dalje mogla disati, posebice u današnje vrijeme, ispod zaštitnih maski', objašnjavaju.

Oči lagano naglasite zemljanim tonovima sjenčajući samo pregib oka, a pomični dio kapka ostavite u nježnim, svijetlim nijansama. Izbjegavajte pretjerano svjetlucava sjenila i intenzivne highlightere. Umjetne trepavice mogu izgledati prenapadno za poslovno okruženje stoga se odlučite za dva sloja maskare koja su sasvim dovoljna za naglašavanje pogleda.

Na usnama svakoko odaberite svijetle nijanse ili one boje mesa. 

Želite li pak nakon posla prošetati gradom, saznali smo kako u samo nekoliko minuta poslovni makeup pretvoriti u intenzivniju, glam varijantu.

'Na postojeći make up na očima nanesite glamurozni crni tuš, sjenilom uokvirite donji dio očiju kako bi one izgledale krupnije, a na usne nanesite vječni klasik - crveni ruž. Dijelove lica koji su se tijekom dana zamastili natapkajte tankim slojem pudera u kamenu i to je sve što vam je potrebno kako bi zablistali novim sjajem na kraju dana', kažu.