CIKLIČka MODA

Svi su zaluđeni ovim modnim komadima iz ludih 70-ih, a sve zbog jednog razloga

09.04.2021 u 09:03

Bionic
Reading

Ciklička narav modne industrije redovito rezultira povratkom nekih zaboravljenih trendova, a fascinacija stilom odijevanja kakav je dominirao pojedinim desetljećem vidljiv je i po novim podacima modne tražilice Lyst

Na jednak način kao što retro estetika vlada svijetom interijera, podjednako je dominantna i na modnoj sceni. Govore to i novi podaci modne tražilice Lyst prema kojima potražnja za komadima inspiriranim erom ludih 70-ih od početka 2021. godine bilježi veliki rast popularnosti.

Konkretno govoreći, modni kupci diljem svijeta danas su posebno fascinirani smeđim modelima odijela kojima popularnost iz mjesesa u mjesec raste za 22 posto, dok je broj pregleda za topićima bez rukava skočio za 14 posto.

Kako ističe Lyst, novo zanimanje modne javnosti za komadima kakvi su obilježili 70-e najvjerojatnije je produkt lansiranja nove Netflixove serije 'The Serpent' (Zmija), a koja se referira na život Charlesa Spohraja – ubojice, lopova i zavodljivog majstora prerušavanja koji je djelovao u doba hipijevskog pokreta.

Upravo je nakon premijernog lansiranja navedene serije na Netflixu modna tražilica Lyst zabilježio značajan porast globalnih pretraživanja za odjevnim komadima nadahnutim boemskim stilom junakinje Monique.

Pretrage za trapezicama porasle su za 34 posto, topićima s halterom ovratnikom za 27 posto, dok su one za maramama s printom zabilježile porast od 13 posto nakon što je serija svoju premijeru na Netflixu doživjela početkom travnja.