TANKI RAJF

Ovaj ukras za kosu obožavali smo nositi 90-ih godina, a uskoro ćemo ga viđati posvuda

31.03.2021 u 15:32

Bionic
Reading

Efektni ukrasi za kosu posljednjih godina uživaju veliku popularnost u modnim krugovima, a usprkos globalnoj pandemiji i dalje su traženi. Nakon što smo krajem 2019. i prvih nekoliko mjeseci 2020. godine svjedočili velikoj popularnosti debelih rajfova za kosu, po uzoru na one kakve je u seriji 'Gossip Girl' nosio lik Blair Waldorf, u modu se na velika vrata vraćaju njihove suptilnije inačice

Uz bogato ukrašene ukosnice, zahvaljujući luksuznoj talijanskoj kući Prada, glavni hitom u svijetu modnih dodataka godine 2019. postali su upečatljivi rajfovi predimenzioniranog dizajna.

Od satena, baršuna ili kože, ovi efektni rajfovi reintrepetirali su verzije iz 60-ih i 80-ih godina, a gotovo da nije postojala zaljubljenica u modu koja u svojoj kolekciji nije imala ovaj upečatljivi dodatak.

U jeku globalne pandemije, predimenzionirane rajfove u popularnosti zamijenila su suptilnije inačice, a kojim posljednjih mjeseci ne može odoljeti vojska modnih ovisnica sa Instagrama.

Uočeni na glavana dama poput pjevačice Phoebe Bridgers i Tik Tok zvijezde Addison Rae, ove godine sve se vrti oko tanjih modela rajfova koji nisu toliko odvažni u odnosu na prethodnike, a u skladu su s vladajućim trendom preppy stila odijevanja.

Tanki rajfovi vrhunac popularnost posljednji su put doživjeli 90-ih godina, a prihvaćaju ga i današnje it djevojke poput američkog modela Belle Hadid koja je na modnoj sceni najveći zagovornik nošenja pomalo zabrovaljenih trendova.

Osim što je riječ o novom trendovskom ukrasu za kosu, u odnosu na predimenzionirane prethodnike, bolje se priklanjaju različitim tipovima kose, a ujedno su i funkcionalni.