NIKAD POPULARNIJI

Svi su ludi za ovim vedrim modnim trendom koji u trenu podiže raspoloženje

23.04.2020 u 14:14

Bionic
Reading

Veseli tie-dye uzorak koji se još prošloga ljeta vratio na modnu scenu u velikom stilu, a čini se da ovaj mladenački trend koji donosi dašak ljeta ne pokazuje znakove slabljenja, dapače

U ova nimalo vedra vremena svima nam je potrebno malo optimizma, a vedri tie-dye uzorak koji je nekad bio rezerviran isključivo za umjetničke krugove i subkulture poput hippieja, kao stvoren je za takav zadatak.

Ova prepoznatljiva tehnika bojanja odjeće, koja je veliku popularnost posljednji put stekla 80-ih i 90-ih godina, dominira ove sezone u modnoj ponudi mnogih popularnih brendova, no uspješno se infiltrirao i u redove Diora ili Versacea.

Prepoznatljiva tehnika bojanja preselila se na široku paletu odjeće od majica i trenirki pa do haljina i čarapa: negdje u jednobojnoj varijanti, a drugdje pak kao kombinacija više boja, stvarajući efektne kombinacije pred kojima je teško ostati ravnodušan.

Nije ni čudo da su pred ovim uzorkom katapultirale i poznate zaljubljenice u modu poput sestara Hadid ili manekenke Devon Windsor, a Instagram profili modnih blogerica prepuni su stajlinga koji uključuju tie-dye komade.

  • +2
Leslie Mann Izvor: Profimedia / Autor: Clint Brewer Photography / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nije mu odoljela ni glumica Leslie Mann koja uspješno iskombinarala lepršave hlače ovog uzorka s bijelom majicom i tenisicama. 

Slavne ljepotice u tie-dye izdanjima Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

U posljednje se vrijeme ovaj vedri uzorak preselio čak i na ležaljke na kojima u izolaciji uživaju mnoge poznate fashionistice, a čak je pred ovim vedrim trendom pokleknula i ljubiteljica minimalizma Victoria Beckham koja je s kćerkicom Harper i sinom Cruzom u vlastitom aranžmanu obojila majicu sa svojim potpisom tie-dye tehnikom tijekom izolacije. Pa ako ste spremni za modnu avanturu, možete se i sami okušati u ovoj tehnici i dati novo ruho nekoj staroj pamučnoj majici uz pomoć brojnih DIY uputa na društvenim mrežama.

Ako niste ljubitelj ovakvih dramatičnih uzoraka, nećete pogriješiti ako za početak odaberete barem neki detalj poput kape, natikača ili šala. I budite sigurni ovaj osvježavajući trend ćemo itekako viđati u mjesecima koji su pred nama.

Evo nekoliko najzanimljivijih tie-dye outfita koje smo pronašli na Instagramu: