chic i trendi

Suknje koje će vladati u mjesecima pred nama: Ovog proljeća isplati se uložiti u ova tri modela jer iz njih nećete izlaziti

30.01.2023 u 12:38

Bionic
Reading

Od traper midi suknji preko satenskih model inspiriranih 90-ima do plisiranih mini suknji – ovo su 3 velika trenda za nadolazeću sezonu koje je prava šteta propustiti

Premda se tako možda ne čini, no obzirom na to da je moda uvijek jedan korak ispred, sezona proljeće/ljeto 2023. već je u niskom startu. Stoga je krajnje vrijeme da bacite pogled na nadolazeće trendove, a najbolje je započeti s nezamjenjivim saveznicima u prijelaznom razdoblju: suknjama. Jasno je uočljiva vladavina tri modela koje ćemo sljedećih nekoliko mjeseci viđati doslovce posvuda.

Traper midi suknje

Traper midi suknje konačno se vraćaju 2023. godine! Traper, vjerojatno najvječnija i najjednostavnija tkanina u povijesti mode, ovog proljeća ponovno osvaja naše ormare i ostat će sveprisutan čitavo ljeto. Dugački modeli, tako popularni 90-ih, u novoj sezoni doživljavaju preporod, a traper midi suknja u novoj verziji ima posebne detalje - od kargo džepova do ruba s volanima – pa je jednako ležerna koliko i svestrana.

Satenske suknje

Satenske suknje u stilu devedesetih ostaju nezaobilazne u ormaru. Inspirirane 90-ima, usko su povezane s pojavom copencorea, danskog stila koji karakterizira minimalistička garderoba bazirana na jednostavnim i kvalitetnim komadima.

Ovaj stil već se često mogao vidjeti u sezoni jesen/zima 2022., a prema svemu sudeći, satenske suknje ostat će must-have ovog proljeća. Ovaj modni komad postiže savršenu ravnotežu između udobnosti i elegancije, stvarajući ležeran, ali klasičan izgled. A najbolja stvar kod ovog novog 'it' komada? Beskrajna svestranost. Satenske suknje idu jednako dobro uz tenisice i čizme, slažu se uz džempere, ali i majice kratkih rukava.

Mini plisirane suknje

Plisirane mini suknje vraćaju punk i grunge estetiku. Naime ta estetika ponovno će biti prisutna u sezoni proljeće/ljeto 2023. Stoga ne čudi to da će mini plisirana suknja (poput one koje kreiraju izgled školarke) proslaviti svoj veliki preporod. Plisirane mini suknje viđat ćemo posvuda u nadolazećim mjesecima.

  • +5
Trendi suknje za proljeće Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije