OSNOVNA PRAVILA

Stručnjak otkriva najčešće greške koje mladenke rade prilikom odabira vjenčanice

  • Autor: I. But.
  • Zadnja izmjena 17.10.2018 14:01
  • Objavljeno 17.10.2018 u 14:01
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Većina mladenki složit će se kako je planiranje vjenčanja stresan i naporan proces. Stručnjak za vjenčanice, televizijski voditelj i modni dizajner Randy Fenoli koji je godinama radio za najpoznatiji salon vjenčanica u Americi, Kleinfeld, sudjelovao na više od 100.000 vjenčanja te osobno pomogao 75.000 mladenki da odaberu svoju vjenčanicu iz snova, otkrio je koje su najčešće greške koje mladenke rade prilikom odabira vjenčanice

Stekavši iskustvo u salonu vjenčanica Kleinfeld gdje je radio pet godina kao prodavač i voditelj, a potom vodeći nekoliko emisija posvećenih odabiru idealne vjenčanice, stručnjak za vjenčanice Randy Fenoli koji iza sebe ima 26 godina iskustva u industriji vjenčanja, tvrdi kako veliki broj mladenki uvijek iznova ponavlja ključnu pogrešku, a to je da 'ne postave jasnu granicu do koje idu kada je budžet u pitanju'.

'Kupnja vjenčanice uistinu je jedinstveno iskustvo. Ne znam za ni jedan drugi šoping u koji pozivamo ljude da nam daju svoje mišljenje o tako intimnoj stvari kao što je vjenčanica. Kada kupujete auto ili kuću, ne vodite sa sobom svekrvu, sestru i kolegicu s fakulteta', rekao je Randy Fenoli koji dizajnira vjenčanice za brend Silver Springs.

Osim odgovarajuće pratnje koja će mladenki dati podršku i iskreno mišljenje, Fenoli tvrdi kako je također potrebno da mladenka prije ulaska u trgovinu zna s koliko novaca raspolaže, odnosno koliko planira izdvojiti za vjenčanicu.

  • +3

Envy Room Bridal kampanja

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marko Grubišić

'Postavite osnovna pravila koja će znati i vaša pratnja. Trebaju znati da je vaš budžet 1000, a ne 10.000 dolara. Ako netko izvuče haljinu od 10.000 dolara, treba biti spreman dodati preostalih 9.000 dolara ili je niti ne izvlačiti', rekao je Fenoli koji se s takvim situacijama susretao svakodnevno.

Također je važno dati podršku mladenki u onome što se njoj sviđa, imati na umu njezine želje i vizije i ostati pozitivan.

'Ljudi trebaju znati da je čast i privilegija biti pozvan u šoping vjenčanice, pozvani su zato što je mladenki stalo do njih i zato što želi da budu dio tog iskustva. Oni su ondje da joj pomognu, a ne da ispune svoju viziju onog što oni žele vidjeti na njoj', dodaje Fenoli.

No, ni tu nije kraj pogreškama. Fenoli mladenkama sugerira da dobro promisle o stilu vjenčanja koje žele imati prije nego što dođu na isprobavanje vjenčanice. Bilo bi dobro znati gdje će se vjenčanje održati i u kojem godišnjem dobu, kao i promisliti o estetici i stilu cjelokupnog vjenčanja.

  • +4
  • +1

Nova kampanja vjenčanica Ivana Alduka

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

'Jednom kada suzite izbor na stil vjenčanja, bilo da je to boho, seksi, klasično ili moderno vjenčanja, dobit ćete jasniju ideju onoga što tražite', smatra Fenoli, koji tvrdi kako je u potragu za idealnom vjenčanicom najbolje krenuti šest do osam mjeseci prije vjenčanja.

Mladenke znaju ušetati u salon i reći - 'udajem se za mjesec dana'. U tom trenutku moraju odabrati vjenčanicu odmah, zbog čega gube puno širi spektar vjenčanica koje ne stižu probati', tvrdi Fenoli.

Zavirite u galeriju i pogledajte nekoliko prijedloga za sve one mladenke koje još nisu krenule u potragu z aidealnom vjenčanicom.

  • +12
  • +9

Vjenčanice

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!