NIJE NEBITNO

Strana kreveta na kojoj spavate otkriva kakvi ste

23.12.2011 u 13:37

Bionic
Reading

Nije nebitno na kojoj strani kreveta spavate – u poplavi istraživanja koja traže razloge i zakonitosti u svakoj našoj navici, pojavilo se i jedno koje otkriva da je onima koji spavaju na lijevoj strani kreveta puno bolje u životu

Sljedeći put kada vas netko pita jeste li ustali na krivu nogu, moći ćete mu dati znanstveno utemeljen odgovor. Znanstvenici su utvrdili da postoji dobra i manje dobra strana kreveta. Pa tako – vjerovali ili ne – oni koji naginju spavanju na

lijevoj strani bračnog kreveta sretniji su od onih koji spavaju na desnoj.

Istraživanje je obuhvatilo 3.000 odraslih osoba i rezultat je pokazao da su oni koji spavaju na lijevoj strani kreveta sretniji i zadovoljniji, generalno optimističniji i sposobni preuzeti teške i zahtjevne poslove. Više od četvrtine 'lijevih spavača' ima pozitivne poglede na život, u usporedbi s 'desničarima' koji su pozitivni u 18 posto slučajeva.

Ovi rezultati prvenstveno pokazuju to da su navike čvrste i ukorijenjene. Više od 75 posto smatralo bi vrlo neobičnim da zaspe na drugoj strani od one na koju je naviklo.

'Lijevi spavači' također smatraju da su sposobniji nositi se s kriznim situacijama. Samopouzdaniji su i češće imaju stalno zaposlenje, iznosi rezultate istraživanja Daily Mail. Čak 31 posto onih s lijeve strane voli svoj posao, u usporedbi s desnima, koji će to potvrditi u tek 18 posto slučajeva.

No, naravno, nije sve tako crno-bijelo: 'desni spavači' uglavnom zarađuju više, prema ovom istraživanju.