SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Što će se nositi ovog proljeća od A do Ž

06.03.2012 u 10:30

Bionic
Reading

Pripremili smo vam malu školu proljetnih i ljetnih trendova, abecednim redom, kroz opaske i fotopriču. Lako se uči, lako se usvaja, još lakše se podlegne svakom od trendova!

Auti – automobili su krivac za adrenalin u svima nama, a znamo da se na adrenalinske doze lako naviknuti. Baš kao na dobre torbice. A kako se za ovo proljeće sugeriraju torbice s otiskom automobila, spoj je fatalan. Prada nas je uvjerila u to.

Boje bombona
– pastelne boje su hit, osobito žuta i zelena, uz ružičastu. I to ne samo kad je odjeća u pitanju, već i modni dodaci, osobito torbice. Čak će i klasični modeli Louisa Vuittona dobiti nove, slasne nijanse. Ove boje neće moći izbjeći ni stari ni mladi, jer podugačak je niz dizajnera koji ih predlažu. Neće biti samo obilježje visoke mode, već i lanaca ulične mode koji ih slijede u stopu po svima pristupačnijim cijenama.

Cvjetni print od glave do pete - zvuči čudno, zvuči nemoguće za ulicu, ali da, nosit će se košulja jednog cvjetnog uzorka uz hlače cvjetno printane u nekom drugom smjeru. Erdem vam to odlično demonstrira!

Dvadesete se nose sa svom svojom prepoznatljivom elegancijom. Da ozbiljnije shvatite taj trend, evo popisa dizajnera koji ga nameću za proljeće i ljeto: Tory Burch, Ralph Lauren, Emilia Wickstead, Osman, Sonia Rykiel, Giorgio Armani, Emporio Armani, Roberto Cavalli, Gucci, Alberta Ferretti, Etro i Versus.

Grudnjak-topić za mlade ili u najmanju ruku za one dobro zategnuta tijela. Takve gornje dijelove, često u kompletu sa suknjicom ili fino krojenim kratkim hlačicama, za proljetne ormare sugeriraju Prada, Miu Miu, Chanel, House of Holland, Dolce & Gabbana, Donna Karan te Viktor & Rolf.

Japan kao inspiracija. Kako to odlično pokazuje Mathew Williamson, inspiracije japanskom trešnjom u cvatu nikad dosta.

Koža
. Koža za ljeto? Zašto ne? Zapravo, obavezna je ako želite biti u trendu, a nameće je prejaka vojska: Hervé Leger, Giles, David Koma, Christian Dior, Maison Martin Margiela, Chanel, Valentino, Celine, Kanye West, Rick Owens, Altuzarra i Balmain.

Motivi iz svijeta podmorja. Najveća modna imena - Ferragamo, Armani, Kenzo, Givenchy, Versace, Chanel i McQueen - u proljetne su kolekcije ubacila svijet podmorja. Bile to samo 'vodene' boje koje se pretaču ili fotografski prenesene ribice, alge, stijenje te morska trava, sve odiše jakim tonovima boja i razigranom pričom.

Magenta. Boja ciklame neodoljiva je, a sada i u trendu. Još bolje nosite li je kao boju kose.

Natasha Poly manekenka je koja je posljednjih sezona otvorila svaku modnu reviju koju Karlie Kloss nije.

Platforma sandale. I to ne uobičajene platforme koje idu uz tanku ili punu petu, već one potpuno ravne. Totalni hit. Pogledajte kako ih je izradio Pollini.

Pidžama
za pojavljivanje u javnosti, što najbolje pokazuje Stella McCartney. Nije neka šala, već dobro kombinirano odijelo s košuljom i hlačama u podatnim materijalima i uzorcima na koje smo navikli na pidžamama.

Rapsodija duginih boja, za što mogu biti zaslužne svjetlucave ljuskice, kao što je to izveo Chanel. Takve se kreacije nose za noć, ali i za dan.

Slojevitost – koža preko čipke, čipka preko šljokica, plastika preko svega. Bez ustručavanja.

Volani su in, a ponajbolje se nose oko struka. Naglašavaju ženske obline, a najbolje je to uspjelo Sarah Burton za modnu kuću Alexander McQueen. I Victoria Beckham ih obožava krojiti, ali i nositi. A Posh zna što je vruće, u svakom smislu.

Zmijska koža je in za hlače, topiće i jaknice. Treba za to hrabrosti, istina, ali kad se jednom odvažite, nitko vam neće biti ravan.