JEZERO NA ROGLI

Slovenci održali regatu jedrilica usred skijališta

09.05.2012 u 14:44

Bionic
Reading

U jednom od najvećih skijaških centara u Sloveniji, Rogli, održana je prva regata malih jedrilica u povijesti Slovenije. Da stvar bude zanimljivija, regata je održana na nadmorskoj visini od 1.517 metara, i to na umjetnom jezeru koje u zimskom periodu služi za proizvodnju umjetnog snijega

Sunčan dan bez snijega - Rogla

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Biograda i LAG Laure iz Hrvatske Nautic klub Rogla, Lions Klub Konjice i Občina Slovenske Konjice organizirali su neobičan događaj kojim su obilježili više od 30 godina suradnje s biogradskom Turističkom zajednicom.

Nautički vikend Rogla 2012. privukao je u subotu, 5. svibnja, na popularnom slovenskom skijalištu preko 250 gledatelja i 18 natjecatelja koji su se borili s vjetrom i valovima jezera koje u zimskom periodu služi za proizvodnju umjetnog snijega u jedrilicamaMini 12. Ipak, unatoč nadmorskoj visini od 1.517 metara i posve drukčijim uvjetima, jedriličari su svoj zadatak podnijeli stoički.

Ni jaki naleti vjetra nisu zaustavili 18 natjecatelja da se bore u nekoliko utrka u malim jedrilicama Mini 12, klase dva i pol metra, jednosjedima. Najspretnijim se pokazao Stanč Logar iz Burin Yachting kluba koji je osvojio prvo mjesto, dok su drugo i treće pripali članovima natjecateljskih timova Nautic kluba Rogla. Osim dobrom zabavom i neobičnim izazovom, najbolji su bili nagrađeni praktičnim poklonima - suhomesnatim proizvodima.

Za potpuni ugođaj i dalmatinski štih na slovenskom skijalištu pobrinula se klapa Lanterna, a Biograd na Moru nije propustio priliku predstaviti svoju turističku, glazbenu i kulinarsku ponudu. Susretu koji je imao i sportski i kulturno-turistički karakter prisustvovao je i gradonačelnik Biograda Ivan Knez, a za kulinarske delicije, osim lokalnih uzgajivača i kuhara, pobrinuli su se profesori kulinarstva, Pave Valeri i Marin Banović.

Ova regata je uvertira za dvije regate koje će se održati krajem svibnja u Biogradu na Moru, no istovremeno je potvrda sjajnog odnosa dvaju gradova – Biograda i Slovenskih Konjica – koji već godinama ostvaruju niz zajedničkih projekata.

Nakon jedriličarske regate na Rogli, možda možemo očekivati i snowboard natjecanje u Biogradu?