SJAJ LUKSUZA

Slavni otvaraju vrata svojih domova

29.11.2008 u 07:25

Bionic
Reading

Zanima vas kako izgledaju domovi Heidi Klum,teen senzacije Miley Cyrus, glumice Vanese Williams? Svoje kuće i stanove uređivali su, naravno, uz stručnu pomoć, ali su svejedno interijeru u kojem borave dali snažan pečat osobnosti

Heidi Klum i Seal

Dugonoga njemačka manekenka sa suprugom, britanskim soul pjevačem Sealom i njihovo troje djece rado odlazi u njihov drugi dom smješten u Costa Careyesu u Meksiku. Vila koja se nalazi u blizini mora uređena je u klasičnom stilu, a krasi je veliki vrt u kojem se nalazi vodopad, ali i impozantan 'infinity' bazen s pogledom na morsku pučinu. Glavna spavaća soba s kupaonicom ima balkon koji također gleda na pučinu, a dnevni boravak je prostran i prozračan. 'Tu nam je čarobno i jako romantično. Sami smo i zbilja imamo osjećaj da smo daleko od svega i svih', rekla je seksi manekenka.Na privatnoj plaži koja se nalazi u blizini njihove kuće par se vjenčao prije nešto više od tri godine, a na svaku godišnjicu tu obnavljaju bračne zavjete. 'To nam pomaže da se ne izgubimo iz vida zašto smo se vjenčali, ali i daje dobar primjer skladne veze našoj djeci' objasnio je Seal. No, osim na plaži i u dnevnom boravku, obitelj voli vrijeme provoditi i u prostranoj kuhinji koju krase crno-bijele pločice.

Jennie Garth

Popularnoj Kelly iz serije 'Beverly Hills', glumici Jennie Garth najvažnije je da se u njezinom domu svi ukućani osjećaju ugodno. Zbog toga je zajedno sa suprugom, glumcem Peterom Facinellijem dom u Los Angelesu uredila vješto balansirajući između stila i praktičnosti. Neke od soba u kući su uređeno jednostavno, bez puno namještaja i detalja, dok su druge definitivno namijenjene igri i zabavi. Djeca i suprug slobodno vrijeme najviše vole provoditi u sobi za zabavu u kojoj se nalazi fliper, stol za biljar i druge 'igračke'. Kuća je uređena romantično, nježno i profinjeno, a namještaj u kući odražava Jennienu osobnost.

Glumica kaže da joj je kuća prirasla srcu čim ju je vidjela, prvenstveno zato što ima svoju povijest. Originalnu kuću projektirao je poznati američki arhitekt Paul Revere Williams, a bila je dom zvijezde vesterna Texa Rittera. 'Jedan od naših susjeda sjeća se da je često viđao Johna Waynea kao dolazi u nju na partiju pokera', pohvalio se glumičin suprug.

Vanessa Williams

Zvijezda serije 'Ružna Betty' Vanessa Williams živi na relaciji Los Angeles New York, a kad s zbog poslovnih obaveza nalazi na zapadnoj američkoj obali, živi u šesterosobnoj kući na holivudskim brežuljcima. 'Pokušavam kombinirati namještaj koji već imam s nekim novim komadima koji se dobro uklapaju u suvremeno ozračje koje vlada u kući', kaže lijepa glumica.
To postiže zabavnom kombinacijom dekora koji uključuju podnu prostirku do zebre u spavaćoj sobi i zlatni kipić Bude koji se nalazi na azijskom rustikalnom buffetu u predsoblju kuće. Vanessa kaže da ju je kuća osvojila najviše zbog prekrasnog pogleda koji se pruža na okolne brežuljke i ocean. 'Prva stvar koju ujutro napravim je da otvorim sva klizna vrata', kaže Vanessa.

Miley Cyrus

Dvokatnica koja se prostire na preko 800 četvornih metara u zapadnom Hollywoodu dom je obitelji Cyrus i u njoj živi teen zvijezda Miley, poznatija po liku Hanne Montane. Kuća podsjeća na staru talijansku vilu i ima ogroman bazen i fontane u vrtu. 'Naša kuća je jako zabavna. Dijelom je jako moderna, ali najviše podsjeća na neku vilu iz talijanske unutrašnjosti', pohvalila se Miley.
Nekadašnji vinski podrum za Mileyine potrebe pretvoren je sobu u kojoj Miley čuvasvoju kolekciju gitara. Isto je tako nekadašnja soba za filmske projekcije sad pretvorena u teretanu. 'Tu se osjećam zaista ugodno i u pravom smislu kao kod kuće', kaže Miley.

Michael Kors

Poznati američki modni kreator sa svojim partnerom živi u sofisticiranom stanu u prestižnom West Villageu na Manhattanu. Stan s ogromnom terasom je preuređen prema zamislima samog dizajnera, ali u suradnji s arhitektom Glennom Gisslerom, a od modernog i minimalistički uređenog stana stvorili su pravi dom.
'Htjeli smo biti okruženi elementima klasičnih interijera i malo se poigrati sa sedamdesetima jer mislim da je New York u to vrijeme bio najzabavniji', kaže Kors. Priznaje da svoj stan voli najviše zbog toga što mu predstavlja vlastiti komadić Manhattana.

Kelsey Grammer

Komičar i glumac Kelsey Grammer trenutke odmora provodi na imanju u Hamptonu, na obali Atlantskog oceana. Pri uređenju te kuće izgrađene u klasičnom stilu Nove Engleske vodilo se računa o osobnim ukusima Grammera i njegove supruge, a sjajnu atmosferu ostvarili su spretno spojivši elemente istočne i zapadne obale.
'Zajedno smo izgradili određeni stil. Da nije bilo Camille, nikad me ne bi bilo briga za namještaj u kući. Sad je njoj jedina briga kako mene urediti da se slažem sa svim drugim detaljima u kući', kaže Grammer. Sedmersosobnu kuću u Hamptonu voli, kaže, zbog toga što u njoj ima mjesta za brojne prijatelje i rodbinu.

Christopher Meloni

Zvijezda serije 'Zakon i red' glumac Christopher Meloni u Connecticutu je kupio veliku kuću u koju rado bježi od gradske vreve. 'Mir, ljepota i sloboda. Trebale su mi 42 godine da to pronađem', rekao je Meloni opisujući svoj dom.
Kuća je uređena u opuštajućim toplim tonovima, namještaj je tradicionalan i iz kuće se pruža prekrasan pogled na jezero i šumu. 'Htjeli smo nešto što podsjeća na prirodu. No, ovo nije kuća s farme, pa je nismo htjeli urediti u ruralnom stilu', rekao je glumac kojem je kuća prirasla srcu najviše zbog ogromnog stražnjeg vrta u kojem se nalazi velika dječja kućica za igru. Osim toga, kupnjom kuće za odmor otkrio je i ljubav prema skijanju na vodi koje prakticira na obližnjem jezeru.