JULIETTE binoche

Slavna Francuskinja na pragu 60-e oduševila chic izdanjima u Cannesu

26.05.2023 u 08:40

  • +3

Juliette Binoche u Cannesu

Izvor: Profimedia / Autor: ANTHONY HARVEY / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / SEBASTIAN GABSCH / IMAGO STOCK&PEOPLE / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

‘La Passion De Dodin Bouffant' novi je film s francuskom divom Juliette Binoche u glavnoj ulozi. Svoju premijeru imao je u sklopu novog izdanja Filmskog festivala u Cannesu, a njegova glavna zvijezda tim je povodom posebno zablistala

Ova filmska drama radnjom je smještena u 1885. godinu i prikazuje romansu između kuharice i gurmana za kojeg radi.

Za Binoche, koja je svjetsku slavu početkom milenija osigurala kao vrsna slastičarka u filmu ‘Čokolada’, uloga kuharice nije djelovala suviše nepoznatom.

Novi filmski projekt Juliette Binoche ovog je tjedna doživio svjetsku premijeru na Filmskom festivalu u Cannesu, a u dnevnoj i večernjoj varijanti 59- godišnja Francuskinja plijenila je pozornost svojim modnim odabirima.

Za dnevno druženje sa predstavnicima sedme sile osmislila je stajling neodoljivog retro šarma. Njega je postigla crvenim kompletom kratke jakne i hlača trapez nogavica kojeg, poput bijele majice s crnim logotipom, potpisuje francuski brend Courreges.

Zahvaljujući belgijskom dizajneru Nicolasu Di Feliceu, ovaj kultni francuski brend posljednjih sezona živi drugu mladost, a s isticanjem francuskog dizajna Bincohe je nastavila i u večernjim satima.  

Na crvenom tepihu vratila nas je u 1947. (tehnički jesen 2020.) noseći drapirani sako s crnom krep suknjom iz Diorove jesensko-zimske, haute couture kolekcije.  

Iako si s vremena na vrijeme dopušta modne eksperimente na svečanim događanjima, ova slavna Francuskinja uvijek se vraća bezvremenskim lookovima za podizanje statusa stilske ikone.