ALICE ENGLERT

Skoro sam odbila ulogu u 'Divnim stvorenjima'

18.02.2013 u 14:34

Bionic
Reading

Osamnaestogodišnja glumica koju mnogi zbog uloge u novom filmskom hitu 'Divna stvorenja' uspoređuju s Kristen Stewart, otkrila je da nije odmah prihvatila ulogu u tom filmu

Alice Englert koja u tom filmu igra Lenu Duchannes iznenada se našla u središtu pozornosti medija zahvaljujući glavnoj ulozi u ovoj filmskoj ekranizaciji bestselera autorica Kami Garcije i Margaret Stahl.

Mlada glumica kazala je da je skoro odbila ulogu u tom teen hitu kojem mnogi predviđaju ogroman uspjeh te ga nazivaju novim Sumrakom.

'Iskreno, nije mi sviđala ideja o filmu koji je negdje na putu između sage 'Sumrak' i 'Romea i Julije'. Nisam željela tu ulogu. Mislila sam da im treba neko veliko ime jer se radi o teen hitu. Nisam se ni nadala da će me pozvati na audiciju', rekla je Alice koja se kasnije predomislila za što je zaslužan redatelj Richard LaGravenese koji je režirao filmove 'P. S. I Love You' i 'Paris, je t'aime'. 

Glumica ipak priznaje da ju je ta južnjačka gotička priča odmah osvojila kad je počelo snimanje 'Divnih stvorenja'. U tom filmu Alice glumi mladu Lenu koja se seli u gradić gdje upoznaje zgodnog Ethana (glumi ga Alden Ehrenreich), a tu su i neizbježne obiteljske tajne i naravno, nadnaravne sile.  

Alice svijet filma nije nimalo nepoznat – njezina majka, redateljica i scenaristica Jane Campion dobila je Oscar za film 'Piano', a otac joj je također filmaš.

'Nisam nikad išla na sate glume ni pohađala glumačku školu. Sve mi je ovo novo. Nisam nikad mislila da ću se naći u takvom projektu', rekla je Alice.

Rođena je u Australiji, a na filmu je debitirala kao osmogodišnjakinja. Dosad je ostvarila uloge u filmovima 'The Water Diary', 'Flame of the West', '8', 'Ginger & Rosa'...

U filmu Divna stvorenja glume i Alden Ehrenreich, Jeremy Irons, Viola Davis, Emmy Rossum, Thomas Mann, Emma Thompson, Eileen Atkins, Margo Martindale, Zoey Deutch, Tiffany Boone, Rachel Brosnahan, Kyle Gallner, Pruitt Taylor Vince i Sam Gilroy.

Detaljnije o filmu saznajte OVDJE.