NAJPOZNATIJA LJUBAVNICA NA SVIJETU

Sjećate li se nje? Monica Lewinsky gotovo 30 godina nakon skandala viđena u javnosti, pogledajte kako sad izgleda

16.02.2023 u 12:01

Bionic
Reading

Aktivistica i spisateljica, koja od 1995. godine nosi titulu 'najpoznatije ljubavnice na svijetu' zbog svoje afere s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom, pojavila se na premijeri filma 'What's Love Got to Do with It?' u Londonu

Skandal s američkim predsjednikom otkrila je Linda Tripp, bivša američka državna službenica koja je radila u Pentagonu i bila bliska prijateljica Monice Lewinsky. Snimala je telefonske razgovore Lewinsky i Billa Clintona (što je smatrala svojom domoljubnom dužnosti), a snimke je predala specijalnom tužitelju koji je upravljao istragom o Clintonovoj administraciji. Zbog nje je javnost saznala za čuvenu plavu haljinu. Clinton je isprva sve poricao, a onda priznao te se ispričao javnosti i obitelji.

Skandal je prouzročio dugoročnu štetu ugledu Lewinsky. Ipak, zahvaljujući slavi koju je naglo stekla, nastavila je graditi karijeru na televiziji te kao dizajnerica torbica. Godinama se bavi aktivizmom, a sudjelovala je kao producentica na snimanju serija i piše za Vanity Fair.

Danas 49-godišnjakinja snimljena je u rijetkom izlasku, a mnogi će se složiti da izgleda bolje nego prije 25 godina, kada je bila u središtu preljubničkog skandala. Pojavila se u rokerskoj jakni sa šljokicama i hlačama visokog struka, a poglede je plijenilo i njezino mladoliko lice.

Monica Lewinsky Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lewinsky se pojavila i na premijeri serije 'American Crime Story: Impeachment', a koja se bavi upravo njezinom aferom s bivšim američkim predsjednikom. Priznala je da je imala devet odnosa s Clintonom u Ovalnom uredu Bijele kuće.