ASTRO INFO ZA SVE ZNAKOVE

Jupiter i Saturn najavljuju novu epohu: S posebnim izazovima suočavat će se Bikovi, Lavovi i Škorpioni

19.12.2020 u 08:01

Bionic
Reading

Susret Jupitera i Saturna, koji se događa jednom u dvadesetak godina, očekuje nas u ponedjeljak 21. prosinca, kad će se oba velika planeta naći unutar prvog stupnja Vodenjaka. Dramatici doprinosi podatak da na taj dan pada zimski solsticij i, samim tim, počinje vladavina Jarca

Ovaj zagrljaj Jupitera i Saturna poseban je astronomski događaj jer su se dva diva posljednji put toliko približila i bila vidljiva davne 1226. Njihov spoj stvorit će na jugozapadnom nebu postojan sjaj koji će nalikovati božićnoj zvijezdi, a bit će vidljiv nekoliko sati nakon zalaska Sunca.

U tradicionalnoj astrologiji Jupiter slovi za velikog dobročinitelja, a Saturn za strogog učitelja i nalogodavca. Njihov spoj na istom stupnju zodijaka najavljuje epohalne promjene na globalnom planu, ali ne preko noći. Smatrajmo 21. prosinca početnom točkom nekog značajnog procesa, koji će potrajati.

Jedna faza mogla bi biti dovršena do veljače 2022., kad će Jupiter definitivno prijeći u Ribe, a druga do proljeća 2023., kad će i Saturn preseliti u isti znak. U tom će razdoblju nova društvena filozofija i nova ekonomska i upravljačka načela (Jupiter) voditi snažnu ofenzivu, ali će joj konzervativnost i tradicionalizam (Saturn) pružati žilav otpor.

Utjecaj ove izvanredne konjunkcije najjače će osjetiti rođeni četiri dana prije ili poslije 21. siječnja, 21. travnja, 23. srpnja i 23. listopada. Još šire gledano, susret Saturna i Jupitera najjače će zahvatiti one koji imaju Sunce, Mjesec ili Mars na prelasku Jarca u Vodenjaka, Ovna u Bika, Raka u Lava i Vage u Škorpiona.

Dok vam je položaj Sunca poznat iz datuma rođenja, za ostalo je potrebno izraditi natalni horoskop. Najveću dobrobit u idućih 12 mjeseci mogli bi osjetiti zračni Blizanci, Vage i djelomično Vodenjaci, konkretno rođeni u veljači. Brzo će i lako prigrliti novu energiju, dobro se prilagoditi i unaprijediti svoje živote.

  • +71
Nicole Kidman horoskopski je Blizanac, rođena 20. lipnja 1967. godine Izvor: EPA / Autor: BALLESTEROS

S posebnim izazovima suočavat će se Bikovi, Lavovi i Škorpioni te će se više puta naći u raskoraku s novim društvenim pojavama. S detaljnijim odrazom Jupiterovog i Saturnovog putovanja Vodenjakom na znakove upoznat ćemo vas uskoro.