OTPORAN NA STRES I STRAH

Kroz život se vodi motom 'nigdar ni bilo da ni nekak bilo': Upoznajte najvećeg pustolova u zodijaku

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 06.12.2020 08:03
  • Objavljeno 06.12.2020 u 08:00
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: jbdodane / Alamy / Alamy / Profimedia

Tko je najveći ovisnik o pustolovinama, uzbuđenjima i neizvjesnosti, a protivnik rutine i predvidljivosti? Tko je najmanje zabrinut za posljedice svojih riskantnih poteza i nesklon slušanju onih koji ga upozoravaju? Vjerojatno ste otprve pogodili da govorimo o Strijelcu, znaku čija je vladavina upravo u tijeku

Da, Strijelac je najveći pustolov, putnik, lovac i ljubitelj rizika među zodijačkim znakovima. Radoznao je, otvorena uma i željan otkrivanja smisla života. Budući da nikad nije zadovoljan otkrićima, nastavlja potragu ulazeći u nove i nepoznate situacije. Da bi to ostvario, prisiljen je na stalno kretanje i česte promjene sredine.

Okolnosti koje mu ne donose izazov čine ga tjeskobnim, napetim i nestrpljivim. Da bi se osjetio živim, nužna su mu uzbuđenja, a ona zahtijevaju ulaženje u neizvjesne i opasne situacije. Oni koji ga upozoravaju na moguće nepovoljne posljedice idu mu na živce pa ih u pravilu ismijava i ignorira.

Strijelac ima najjaču otpornost na stres i strah u zodijaku. Ozljede, zaraze, novčani gubici, pravosudni progon? 'To se događa drugima, a hrabre poput mene prati sreća', moto je tipičnog Strijelca. Takav ga mentalni sklop navodi na kockanje, u doslovnom ili prenesenom smislu. To može biti klađenje, trošenje na kratkoročna zadovoljstva, ulaženje u riskantna ulaganja i dizanje kredita bez jasne predodžbe o mogućnostima vraćanja. Strijelčeva se vizija ishoda riskantnog pothvata može izraziti s 'ma bit će sve u redu' i 'nigdar ni bilo da ni nekak bilo'.

Ljubavni odnosi jedno su od njegovih omiljenih područja djelovanja. Da bi izvukao iz njih maksimum uzbuđenja nastoji često mijenjati partnere ili istovremeno žonglirati s nekoliko njih. Ne obeshrabruju ga zauzeti, kao ni neznanci sumnjive prošlosti i nejasne sadašnjosti. Osjećaj da bi mogao biti razotkriven kao preljubnik ili ljubavnik nekog u vezi obogaćuje mu život idealnom dozom začina.

  • +11
  • +8

Vincent Cassel horoskopski je Strijelac, rođen je 23. studenoga 1966.

Izvor: Profimedia / Autor: DESI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Smatra rutinu neprijateljem i ne čeka da događaji dođu k njemu, nego ih pokreće. Rijetko pravi detaljne planove. Radije kreće u pustolovinu i prilagođava se okolnostima iz dana u dan. Ako je u jednom trenutku pomislio da će se negdje zadržati dugo, ali ga u međuvremenu reklama ili suputnik ili slučajni prolaznik podsjeti na drugu, zanimljiviju lokaciju, začas će skupiti prtljagu i krenuti u novom smjeru. Cijeni vrijednost nezaboravnih trenutaka i zna kako ih naći na najmanje očekivanim mjestima.

Sve ovo znači da Strijelac nije jako pouzdan, ali ta mu osobina nikad nije bila ideal. Kao što voli da mu život bude nepredvidljiv, tako je i on nepredvidljiv za ljude koji ga okružuju.

  • +21
  • +18

Scarlett Johansson je rođena u znaku Strijelca 22. studenoga 1984.

Izvor: Profimedia / Autor: David Longendyke Colle / Everett / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!