gotov u tren oka
Savršenstvo okusa: Kremasta tjestenina sa špinatom i pršutom idealan je izbor za brzi ručak ili večeru

Izvor: Profimedia / Autor: vanillaechoes / Alamy / Alamy / Profimedia
Carbonara je jednostavni talijanski klasik kojeg vole baš svi, a u ovom receptu svilenkasti umak je obogaćen pršutom i baby špinatom. Brz i vrlo jednostavan obrok kao stvoren je za ukusnu i zdravu večeru, ili pak kao brzi ručak kada ste u pokretu.
-
Video
IDEJE S DRUŠTVENIH MREŽA
Recept o kojem svi govore: Ova tjestenina možda je i najljepši gastro trend svih vremena
-
tako slatko
Savršena za obiteljski ručak: Torta od čokolade i trešanja osvojit će vas okusom i vratiti u djetinjstvo
-
odlična kombinacija
Kada ga jednom probate, pripremat ćete ga stalno: Osvježavajući cheescake s čokoladnim preljevom koji se ne peče i gotov je u tren oka
Potrebni sastojci:
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 85 g pršuta, narezanog na trake
- 2 velika jaja, plus 2 žumanjka
- 30 g sira Pecorino Romano, nariban, plus još malo za posluživanje
- 340 g rigatoni tjestenine
- Sol i papar po ukusu
- 140 g baby špinata
Postupak:
U velikoj tavici na srednje jakoj vatri zagrijte ulje i polovicu količine pršuta. Lagano dinstajte uz povremeno miješanje sve dok pršut ne postane hrskav, 3 do 4 minute. Zatim pršut ocijedite na papirnatim ručnicima te ga smrvite. U zdjeli umutite cijela jaja, žumanjke i sir.
Skuhajte tjesteninu u loncu kipuće vode jednu minutu kraće od onog što je navedeno na pakiranju. PO strani ostavite jednu šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina. Polako umutite ¼ šalice vode u smjesu s jajima i sirom. U tavicu stavite tjesteninu i špinat, a zatim polako dodajte i smjesu od jaja.
Stalno miješajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne i lagano ne prilijepi za tjesteninu i špinat, od 3 do 5 minuta. Po potrebi dodajte još vode od kuhane tjestenine kako biste dobili svilenkast umak. Umiješajte sav pršut te pomiješajte posuto sirom i paprom.