IDEJE S DRUŠTVENIH MREŽA

Recept o kojem svi govore: Ova tjestenina možda je i najljepši gastro trend svih vremena

11.06.2021 u 11:27

Bionic
Reading

TikTok već neko vrijeme nije samo mjesto na kojem pronalazimo bizarne plesne videe ili lude izazove, već vrvi fantastičnim idejama kad je u pitanju gastronomija

Cvjetna tjestenina je najnoviji kulinarski trend s TikTok-a o kojem svi pričaju ovoga trenutka.

Nakon što smo svi isprobali dobro poznati (i vrlo ukusni) recept s feta sirom i tjesteninom pripremljenoj u pećnici, stiže nešto sasvim drukčije no ništa manje ukusno.

I smo mu ime sve govori - ne samo da se čini da je prefinog okusa, ova tjestenina izgleda nevjerojatno dobro.

Recept nije samo tjestenina ukrašen cvijećem - već podrazumijeva cvijeće u tjestenini.

Jestivo cvijeće


Nije svako cviječe jestivo, a evo koje možete konzumirati bez straha: cvijeće agruma, ljubičica, dragoljub, maslačak, kopar, bazga, sljez, lavanda, bosiljak, lipa, kadulja, menta, potočarka, ruža, ružmarin, tikvica, djetelina, karanfil, kopar...

Recept za cvjetnu tjesteninu:

Uz klasično tijesto za tjesteninu od 200 g brašna, dva jaja, žličicu maslinovog ulja i malo soli, potrebno je i nekoliko jestivih cvjetova i listova bosiljka. Naravno, ako želite više tijesta, sastojke morate prilagoditi u skladu s tim.

Korak 1: Prvo se brašno, jaja i ulje pomiješaju zajedno s malo soli u posudi dok se ne stvori mrvičasto tijesto.

Korak 2: Od tijesta se oblikuju male kuglice koje se mijese desetak minuta. Tijesto se ne smije lijepiti za ruke. Ako vam se čini presuhim, možete dodati malo mlake vode. Ukoliko je pak vlažno, malo pobrašnajte.

Korak 3: Tijesto sada treba odmarati najmanje pola sata, a zatim ga razvaljati što tanje (kroz stroj za tjesteninu).

A nakon toga dolazi uistinu najkreativniji i najuzbudljiviji dio: jestivi cvjetovi i listovi bosiljka stavljaju se na podlogu od tijesta, a zatim se na vrh stavlja još jedan sloj tankog tijesta, razvalja se valjkom i reže se na trake. I vaša prelijepa unikatna tjestenina je gotova!

Video tutorial izrade cvjetne tjestenine na TikTok-u, koji je već pregledan više od milijun puta, u vrlo kratkom vremenu dobio je brojne lajkove i pozitivne komentare, no neki su iskazali i bojazan zbog konzumiranja cvjetova pa pripazite prilikom odabira i pripremen da se zbilja radi o jestivim vrstama.