SLASNI KOLAČ

Sanjate o uskršnjoj pinci, no nemate kvasca? Donosimo vam recept za koji vam on nije potreban

01.04.2020 u 12:57

Bionic
Reading

Uskrs je sve bliže, a zbog novonastale situacije mnogi su u nemogućnosti pribaviti osnovne namirnice, poput kvasca koji je itekako potreban za pripremu domaćeg kruha ili omiljene pince. No, da nas koronavirus ne bi u potpunosti zaustavio da barem taj kršćanski blagdan provedemo uz najdraže delicije donosimo vam recept za slasni ukršnji kolač, čija je priprema laka

Zbog nedostatka kvasca, koji je postao iznimno 'tražena roba' u ovo doba, mnogi su odlučili iz ovogodišnjih uskršnjih priprema izbaciti izradu najpopularnijeg uskršnjeg kolača, pince. No, nedostatak kvasca uistinu vam ne bi trebao biti izgovor ukoliko doista želite imati pincu na stolu, a odličan recept otkrila je urednica i voditeljica s lokalne riječke televizije Maja Uremović.

Priprema pince Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

'Ja kuham i pečem kolače skoro svaki dan, vjerovali ili ne, i uživam u tome. U doba korone još i više, baš kao i većina... Ubijam vrijeme u isprobavanju novih recepata i debljam se. Kako je Uskrs blizu, danas ću za vas pripremiti moju omiljenu pincu koju pečem vrlo često, i ne samo kada je Uskrs. Brza je i jednostavna, a za njezinu pripremu, za razliku od drugih sličnih kolača, nije potreban kvasac. Ja ga u dućanima već tjednima ne nalazim, pa će meni, kao i mnogima, ova pinca za Uskrs 2020. biti jedina opcija. Fina je stvarno i gotova za čas i nema šanse da vam ne uspije', poručila je Maja Uremović.

Sastojci za pincu

15 dkg maslaca

15 dkg šećera

25 dkg sira za kolače

50 dkg brašna

2 jaja

Pola praška za pecivo

1 limun – sok i korica

2 velike žlice mlijeka

Za početak miksamo omekšali maslac i šećer, te dodamo dva jaja. Izmiješamo sir za kolače, sok i koricu limuna, te dvije velike žlice mlijeka. Dodamo brašno i prašak za pecivo, te zamijesimo tijesto.

Oblikujemo kuglu, prerežemo je, namažemo mlijekom i stavimo peći 45 minuta na 170 C.

Zbog velike količine sira, ova varijanta je puno sočnija od ostalih i ne osuši se ukoliko stoji nekoliko dana.